Kelvoton HPK

LIIGA / Raportti
Kerho tahkosi surkean treenimatsin porilaisia vastaan. Ongelmia oli lähes joka osa-alueella. Lopussa oranssinutut pääsivät taistoon mukaan vikkelästi syntyneillä osumillaan, mutta se ei riittänyt. Ässät voitti mittelön helposti. Ennen kaikkea tehokkaan ylivoimapelaamisensa vuoksi.

Kerholla riittää hiottavaa pelaamisessaan. Se esiintyi Ässiä vastaan luokattomasti. Oranssipaidat pysyivät hädin tuskin mukana porilaisten sulavassa liikkeessä. Joukkueen kiekonkäsittely oli heikkoa. Hyökkäysten avaaminen ei ottanut onnistuakseen ja virhesyöttöjä tuli roimasti.

Monasti tuli myös lapsuksia. Etenkin keskialueella, mikä auttoi porilaiset lukuisiin vastaiskuihin. Hämeenlinnalaiset pelasivat myös kehnoa ylivoimaa. Usein joukkue ei saanut kiekkoa kuskattua ylös. Tai jos sai, niin ylivoimapelaaminen kaipasi luovuutta. Surkuhupaisinta olikin, että Ässät loi vaarallisimmat paikat Kerhon ylivoimien aikana.

Kolmannessa erässä Pallokerho käynnisti lupaavalta vaikuttaneen loppukirin. Jo kolmen maalin tappioasemaan joutunut joukkue takoi kaksi osumaa salamannopeasti. Toivo tasoihin pääsystä hiipui kuitenkin hetkessä. Surkeasti ottelussa pelannut Mathias Porseland otti rangaistuksen ja Ässät loihti ratkaisevan niitin.


Yhdestä Kerhon virheestä siunaantui Veli-Matti Savinaiselle maalipaikka. Tästä mies ei silti onnistunut.

Taidokkaat porilaiset

Avauserä edettiin nopeatempoisesti. Ässät oli erässä selkeästi parempi. Etenkin ensimmäiset kymmenen minuuttia se hallitsi peliä. Patapaidat luistelivat ritareita sulavammin. Joukkue lisäksi käsitteli kiekkoa erinomaisesti. Taidokkaan kiekonkäsittelynsä johdosta se avasikin näppärästi hyökkäyksiään.

Hyökkäyksiin lähtemistä avitti myös oranssinuttujen lukuisat virheet keskialueella.

Porilaiset pyörittivät näyttävästi myös ylivoimiaan. Pelivälinettä liikuteltiin sujuvasti ja ratkaisuja haettiin hanakasti. Siinä, missä HPK tuhri monet mahdollisuutensa erikoistilanteillaan, niin Ässät paukutteli peräti kolme häkkiä ylivoimillaan.

Avausmaalinsa patapaidat namuttelivatkin ylivoimallaan. Mika Niemi passitti kiekon häkin kulmalle Patrik Yetmanille, joka siirsi lätyn helposti rysään. Avauserän toisesta osumasta vastasi Tuomas Santavuori. Taituri leipoi kiekon vaivattomasti verkon perukoille.

Keskimmäinen erä jatkui porilaisten hallinnalla. Painostuksestaan huolimatta Ässät ei kunnollisille maalintekopaikoille päässyt. Kilpakumppaneiden pelaaminen muistuttikin nuhjaamista. Ottelun vauhti oli myös verkkaisempi kuin avauserässä. Sekavan esityksen vuoksi Kerho piti aikalisänsä erän alussa.

Porilaisten jäähysuman vuoksi ote taistosta rupesi erän puolivälin jälkeen kääntymään oranssinutuille. Kerholle siunaantui erässä lukuisia mahdollisuuksia takoa kavennusmaali ylivoimillaan, mutta se ei onnistunut. Joukkue pelasi kehnoa ylivoimaa. Kahden miehen ylivoimillaan se kykeni sentään paremmin luomaan tilanteita, mutta maaleja olisi täytynyt yrittää hanakammin. Porilaiset puolustivat kaiken lisäksi erinomaisesti ja Juha Järvenpää torjui maalinsa suulla varmasti.


Ässät puolusti tarkasti.

Takaa-ajo ei auttanut

Päätöserässä nähtiin maalitulitus. Erässä syntyi peräti viisi maalia. Niistä ensimmäisen sivakoi Ässät. Tommi Taimi tykitti tulisella siniviivalämärillään vierailijat jo kolmen maalin johtoon. HPK pääsi kuitenkin kuin varkain mittelössä uudestaan peliin mukaan.

Ensin Tuukka Mäkelä ja Antti Roppo ottivat samanaikaisesti rangaistukset. Kahden miehen alivoimansa kestettyään Kerhon Alex Leavitt pisti nätin syötön jäähyaitiosta karanneen Mäkelän lapaan keskialueelle. Puolustaja jatkoi syöttöketjun Ropolle, joka tyylitteli läpiajosta isäntien avausmaalin. Osuman jälkeen oranssipaidat onnistuivat pian uudelleen. Leavitt voitti hyökkäyspään aloituksen komeasti. Kiekko päätyi siniviivalle Josh MacNevinille. Laina-apu siirsi pelivälineen Jukka Laamaselle, joka täräytti joukkueen jo maalin päähän vierailijoista.

Hämeenlinnalaisten kiri ei kuitenkaan riittänyt. Ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland joutui rikkomaan ja porilaiset rakentelivat voittomaalinsa ylivoimalla. Oranssipaidat koittivat kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta superlupaus Joel Armia kaunisteli vierailijoiden maalimäärän viiteen siirtämällä lätyn tyhjään rysään. Lopussa MacNevin laukoi siniviivalta laihan lohdun isännille. Syöttäjänä toimi aloitusvoiton jälleen poiminut Leavitt. Kaikissa Kerhon maaleissa mukana ollut sentteri rupeaakin hiljalleen saamaan pelijuonesta kiinni. Kanadalaisen pelisilmä vaikuttaa loistokkaalta.

Joukkueiden kokoonpanot ottelun alussa

HPK

Janne Laakkonen- Marek Zagrapan- Marko Luomala

Mathias Porseland- Marko Tuulola

Niko Nieminen- Alex Leavitt- Scott Barney

Jukka Laamanen- Josh MacNevin

Santeri Alatalo- Arsi Piispanen- Antti Roppo

Ossi- Petteri Grönholm- Tuukka Mäkelä

Robert Leino- Tuukka Pulliainen- Jaakko Turtiainen

Mikko Tolvanen
(Mika Järvinen)

Ässät

Tuomas Santavuori - Aki Uusikartano - Joel Armia

Ville Uusitalo - Tapio Sammalkangas

Tomas Zaborsky - Severi Sillanpää - Radek Smolenak

Jani Honkanen - Kristian Kudroc

Patrick Yetman - Mika Niemi - Veli-Matti Savinainen

Juho Mielonen - Jesse Jyrkkiö

Sami Mutanen - Nico Aaltonen - Antti Mäkilä

Tommi Taimi- Jesse Laaksonen

Juha Järvenpää

(Antti Raanta)

» Lähetä palautetta toimitukselle