KalPa terävämpi Hämeenlinnassa

LIIGA / Raportti
Erien alut näyttelivät pääosaa, kun kuopiolaiset hakivat täyden pistepotin HPK:n kotiluolasta. Huonosti otteluun startanneet isännät kampesivat itseään hiljalleen peliin mukaan, mutta tiukasti puolustaneet vierailijat korjasivat pisteet lukemin 3-5.

Ottelun jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi kotijoukkueen erittäin tahmea lähtö otteluun. Sakari Salminen iski ottelun avausmaalin jo 25 pelatun sekunnin jälkeen. Kokonaisuudessaan HPK vaikutti kentällä turhautuneelta ja haluttomalta. KalPa hallitsi peliä mielin määrin, eivätkä isännät pystyneet ylittämään edes keskialuetta kuin ajoittain.

- Tiedettiin kyllä millaiseksi ottelun alku voi muodostua, mutta eihän tuollaista kukaan ajatellut edes pahimmissa painajaisissaan. Anteeksiantamatonta, Harri Rindell puhkui taiston tauottua ja jatkoi.

- Tuntuu aika kovalta, että kahdessa ensimmäisessä erässä kolahtaa omiin heti alussa, vaikka siitä puhuttiin joukkueen kanssa. Toisaalta voi kysyä miksi laittaa sama ketju jäälle erän alkuun. Jos me ei uskalleta laittaa meidän ykkösketjua jäälle, niin sitten joutuu jo miettimään mitä tehdään.

Vierailijoilla sen sijaan kulki. Tuomas Kiiskisen johdolla kuopiolaiset livahtivat helpohkosti 4-1-johtoon. Hyvän otteen kruunasi toisen erän salamamaali 36 sekunnin jälkeen, kun Salminen herätteli toistamiseen Kerhoa. Jostain syystä vierailijoiden hyvä ote kuitenkin loppui neljännen osuman jälkeen, mikä mietitytti myös valmennusta.

- Täytyy olla erittäin tyytyväinen meidän lähtöön ja otteeseen, millä pelattiin ensimmäinen erä. Se mietityttää miksi päästettiin pelistä irti. Me pelattiin kiekkoa sellaisiin paikkoihin pelin edetessä, joihin sitä ei meidän systeemissä pitäisi pelata, Tuomas Tuokkola harmitteli.


Sakari Salminen vietti kahden maalin iltaa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kerhon kiri ei riittänyt

Ritarit pelasivat ensimmäisen puoliskon ottelusta luokattomasti, mutta toisen erän puolivälin jälkeen jäällä nähtiin uudestisyntynyt kotijoukkue. Hyvä liike puri ja vierailijat pakotettiin jäähyilemään. Ensiksi Arsi Piispanen täräytti illan toisellaan isännät kahden maalin päähän ylivoimalla. Sekunti ennen erän loppua HPK:n ylivoima toimi jälleen, kun Marko Tuulola kavensi lukemat 3-4:ään.

- Sen verran on pakko ottaa positiivista mukaan tästä pelistä, että ihan tosissaan noustiin vielä taistelemaan voitosta. Erien alut vaikeuttivat tänään matkaa aika lailla. Myös nuorisoketjulle on annettava tunnustusta, vaikka pari maalia pojat katsoivatkin kentältä, Rindell pohti.

Kolmannessa erässä odotettiin ritariryhmän hurjaa kiriä. Osittain sellainen saatiinkin, mutta totuuden nimissä KalPa puolusti erinomaisesti viimeisen kaksikymmenminuuttisen. Kerhon kiriä vaikeutti myös turhat jäähyt, joiden tappaminen vei selkeästi terää tasoitusyrityksistä.

- Erinomaisen tyytyväinen olen myös siihen, että me pystyttiin vielä kolmanteen erään kokoamaan rivimme luokattoman toisen erän jälkeen. Me puolustettiin kolmas erä tiiviisti joukkueena, Tuokkola kehui omiaan.

Kuopiolaisten Jyri Junnila sai kolme minuuttia ennen päätössummeria rangaistuksen korkeasta mailasta. HPK otti Mika Järvisen maalilta vaihtoon ja pääsi pyörittämään kuudella neljää vastaan hyvän aikaa. Erinomaisista paikoista huolimatta Ari Ahosen maali pysyi puhtaana, vaikka Kerholaisten mylläkkä hyökkäyspäässä oli vahvaa. Lopulta Joonas Riekkinen supaisi loppulukemat lähes omasta päästä isäntien tyhjään maaliin.

- Tämä oli ennen kaikkea joukkueen voitto. Huipennuksena lopun alivoimapeli, joka pystyttiin tappamaan pois. Sitten siinä astui myös onni kuvaan, joka yleensä sitten vahvan pelaamisen myötä on puolellasi, Tuokkola lopetti.

Seuraavaksi KalPa pelaa kotonaan keskiviikkona Lukkoa vastaan. HPK sen sijaan yrittää kääntää kurssiaan heti lauantaina Tampereella Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle