KalPalle kotietu viime minuutin maalilla

LIIGA / Raportti
KalPa helli fanejaan kotivoitolla runkosarjan päätöksessä.
Kuva © Nitta Soininen
Kuopiossa nähtiin vauhdikas runkosarjan päätös, joka kääntyi lopulta kotijoukkueelle kolmannen erän loppuhetkien erikoistilannemaalilla.

KalPa tarvitsi runkosarjan viimeisestä ottelustaan pisteitä ja kilpakumppaniensa apua saavuttaakseen kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle. Lukko oli jo puolestaan varmistanut runkosarjan kuudennen sijan ja paikkansa puolivälierissä.

Ottelun panoksista huolimatta Lukko otti alussa pelin kontrolliinsa. Se hallitsi pelivälinettä eikä päästänyt KalPaa hidastamaan peliä omalla kiekkokontrollillaan. Toisaalta KalPan vastahyökkäykset olivat vaarallisia, ja se iski ottelun avausmaalinkin tällaisesta tilanteesta.

Molemmat valmentajat olivat ottelun jälkeen tyytyväisiä otteluun.

− Hyvä, vauhdikas kiekkopeli oli, totesi Lukon päävalmentaja Risto Dufva tuoreeltaan.

− Tilanteita oli molemmissa päädyissä eikä tasapeli olisi ollut vääryys, kommentoi puolestaan KalPa-käskyttäjä Pekka Virta.

Raumalaisryhmä oli savolaista isäntäänsä pirteämpi ottelun alkuhetkillä ja hallitsikin avauserän ensimmäistä puoliskoa. Liigan tehokkain ylivoima pääsi testaamaan päivän virettään jo ottelun neljännellä minuutilla, kun KalPan kultakypärä Mikael Ruohomaa passitettiin rangaistusaitioon.

Ylivoimamaalia ei kuitenkaan nähty, vaan maalinteon aloitti kotijoukkue. Kentän parhaan pelaajan Antti Kalaputaan kanssa energisesti ahertanut Jonne Tammela vei savolaiset johtoon käytännössä ensimmäisestä maalipaikasta.

Jo juniorimaajoukkueista tuttu parivaljakko oli läpi ottelun KalPan eliittiä ja oli energisellä liikkumisellaan hankalia vartioitavia Lukko-alakerralle. Toisessa erässä kaksikko juoni KalPan toisen maalin, mutta tällä kertaa Kalapudas oli maalintekijänä ja Tammela syöttäjänä.

Ottelussa edettiin tasatahtia aina kamppailun päätösminuutille, jolloin Janne Keränen päästi kotiyleisön jännityksestään ylivoimaosumallaan Antti Jaatisen istuessa kampitusjäähyä. Lukon päätöshetkien loppukiri ei tuottanut tulosta, ja täysi pistepotti jäi Kuopioon.

Voitollaan KalPa nousi sarjataulukossa lopulta kahdeksanneksi, kun Pelicans hävisi samaan aikaan Lahdessa. Näin joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran lauantaina Kuopiossa, kun villi kortti -kierros käynnistyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo