Blues nousi rinnalle ja ohi

LIIGA / Raportti
Pelicansin kolmannen erän virheet käänsivät kauden avausottelun Espoon Bluesin hyväksi. Bluesin voittomaaliksi jääneen 1–2-osuman iski Teemu Ramstedt.

Pelicans sai otteluun vahvan alun ja loi ensimmäisen kunnon maalipaikan. Max Wärn löysi syötöllään Blues-maalin eteen yksin jääneen Pekka Jormakan, jonka viimeistely ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Pelicansin hyvä alku tyssäsi Arttu Luttisen koukkaamisjäähyyn. Bluesin ylivoima ei saanut mitään mainittavaa aikaiseksi, mutta juuri kun Luttisen jäähy umpeutui, Blues-hyökkääjä pääsi vapaasti nousemaan Niko Hovisen vartioimalle maalille. Tästäkään hyvästä tilanteesta ei kuitenkaan maalia syntynyt.

Pelicansilla oli vielä oiva mahdollisuus mennä ensimmäisessä erässä johtoon, kun Vili Sopanen laukoi ja Petri Koivisto torjui kiekon suoraan Pelicans-pelaajalle. Kiekkoa survottiin ja hakattiin, mutta maaliviivaa edemmäs se ei mennyt.

Jäähyjen sävyttämä toinen erä

Blues pääsi toisessa erässä hiomaan ylivoimakuvioitaan kuntoon, kun Pelicans pelaajat ottivat yhteensä kolme jäähyä. Espoolaisten ylivoima ei tuottanut tulosta, eivätkä he saaneet luotua todellisia maalipaikkoja.

Kun 33 minuuttia ottelusta oli pelattu, tunteet kuumenivat Pelicansin Justin Hodgmanin huidottua mailallaan kiekkoa Petri Koiviston räpylän alta. Kunnon tappeluja ei nähty, mutta Joonas Järvinen ja Roope Talaja päättivät pistää painiksi. Järvinen vei voiton ja todisti olevansa Suomen Chicagon isäntä. Nujakasta tuomittiin Hodgmanille käytösrangaistus.

Toinen erä oli Bluesin hallintaa, eikä Pelicans tuntunut jäähyjen jälkeen saavan rivejään kasaan. Hovinen saikin venyä kiekon tielle 14 kertaa, kun taas virkaveli Koivisto torjui vain neljä kertaa.

Blues rankaisi Pelicansin virheistä ja vei kolme pistettä

Pelicans pääsi ylivoimalle, kun Jere Salliselta meni hermot, ja hän kävi Aaron Brocklehurstin kimppuun. Pelicansin ylivoima oli aivan eri näköistä kuin espoolaisten. Niinpä Ryan Lasch pääsi testaamaan jään alle asennetut LED-valot iskiessään kiekon reppuun Järvisen syötöstä. Punaiset valot syttyivät maalin merkiksi, joten tämäkin uusi innovaatio saatin testattua heti avausottelussa.

Pelicans nosti tasoaan saatuaan piristysruiskeen Laschin maalista. Tero Koskiranta ja Jormakka pääsivät 2–1-hyökkäykseen, joka päätyi Koiviston komeaan torjuntaan.

Lopun ottelua Blues puolusti mainiosti, eikä Pelicans-miehistö päässyt kunnolla hyökkäysalueelle, saati sitten omalta-alueelta pois. Helppoihin purkuihinkaan ei turvauduttu, ja niin Petri Lammassaari sai kunniakseen tasoittaa ottelun 1–1:een ohi kyljellään pötköttävän Hovisen.

Maalinsa jälkeen Blues vei ja pelikaanit vikisivät. Jarkko Immosen ketju ei päässyt omalta alueelta pois, ja maali Bluesin toinen maali oli vain ajan kysymys. Teemu Ramstedt nousi keskustaan ja laukoi Pelicans-pelaajan kautta kiekon ohi Hovisen.

Vaikka Pelicans pääsi yrittämään kavennusta kuudella neljää vastaan, Bluesilla ei ollut hädänpäivää. Espoolaisten kolmannen erän tehohetki ja läpi ottelun vahvasti torjunut Petri Koivisto riittivät kolmeen pisteeseen.

Petri Koivisto toimi Bluesin viimeisenä lukkona ja oli suurin yksittäinen syy espoolaisten voittoon
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Marjamäki tyytyväinen omiinsa, Suikkanen ei niinkään

Lauri Marjamäki näki paljon hyvää omiensa otteissa.

– Teemana oli puolustuspelaaminen, itsensä likoon laittaminen ja luistelutyö. Siinä onnistuimme erinomaisesti, Marjamäki kertoi.

1–0-tilanteen kääntäminen 1–2-tilanteeksi sai Marjamäen suitsuttamaan joukkuettaan jo heti avausottelussa.

– Kovan joukkueen merkki, ollaan 1–0 sillassa ja ihan huippu maalintekopaikka kaverille [Koskirannan ja Jormakan 2–1-hyökkäys]. Koivisto ottaa haamukopin ja pitää meidät hengissä. Sitten kaksi maalia putkeen ja yhtäkkiä kolme pistettä meille. Kiitos joukkueelle ja joka ukolle, joka oli mukana, Marjamäki kiitteli.

Petri Koivisto sai myös valmentajaltaan ansaittuja kehuja.

– Hän [Koivisto] tulee kuulumaan SM-liigan veskareiden kärkijoukkoon. Viisikko totta kai auttaa aina ympärillä, mutta tänään Koivisto oli enemmän kuin mies paikallaan, Marjamäki kertasi.

Kai Suikkaselta ei puolestaan riittänyt kehuja omilleen.

– Minun mielestä Pelicans ei ollut kovin ärhäkkä eikä terhakka ottelun alussakaan, Suikkanen totesi.

– Me tiedettiin, että Blues on hyvä, niin kun se olikin, mutta ei me päästy omassa pelissä sille tasolle kuin minä kuvittelin.

Vastustajan maalit Suikkanen mieltää omiksi virheiksi ja nöyryyden puutteeksi.

– Tuli pari selvää virhettä, mistä sitten maksettiin. Ehkä nöyryys puuttui siinä 1–1-tilanteessa. Immosen ketjulla oli kolme tai neljä kertaa kiekko siellä omissa, mutta ei haluttu yrittää purkaa, Suikkanen arvioi.

Molempien ottelut jatkuvat lauantaina, kun Blues kohtaa helsingissä HIFK:n, ja Pelicans puolestaan kohtaa kotihallissaan Jokerit.