Pennanen tarttuu KalPan ruoriin

LIIGA / Artikkeli
Muutosten tuulissa purjehtiva kuopiolaisen jääkiekon lippulaiva KalPa esitteli uusia henkilöitä organisaatioonsa. Jukka Pennanen aloittaa maaliskuussa toimitusjohtajan virassa. Puolestaan Janne Kekäläinen liittyy joukkueen kokoavaan kilparyhmään.
pelaajahankinnat

Kekäläinen&Virta ja pelaajapolitiikan muutokset
[lue lisää]

SM-liigan pohjalle juuttunut KalPa ei ole jäänyt laakereilla lepäämään. Organisaatiota on vahvistettu ja tähtäimet ovat huomattavasti korkeammalla. Pitkän työn KalPan toimitusjohtajana tehnyt Arto Sirviö väistyy ja tilalle siirtyy oululaislähtöinen Jukka Pennanen.

Pennanen on luonut aiemman työuransa pääosin Nokian palveluksessa. Ulkomaillakin useita vuosia työskennellyt johtaja kaipasi muutosta elämäänsä.

Tulevalla toimitusjohtajalla rooli muuttuu hieman edeltäjäänsä nähden. KalPan hallitus päätti muuttaa toimitusjohtajan työnkuvaa. Tulevan toimitusjohtajan päätehtävä on puhtaasti taloudellinen kehitys.

- Meidän vanha organisaatiomalli, jossa toimitusjohtaja valitsee joukkueen ja valmentaja huolehtii peluuttamisesta, ei ole nykyaikaa, kertoi KalPan hallituksen varapuheenjohtaja Mika Sutinen organisaation visiota.

- Toimitusjohtaja vastaa taloudesta ja varainhankinnasta määrittäen kilpailutoiminnalle resurssit.

Sutinen kertoi KalPan etsineen yhteistyökykyistä henkilöä, joka hoitaa joukkueen taloudellista puolta. Toimitusjohtajan paikalle etsittiin rautaista talousalan ammattilaista, joka pitkällä tähtäimellä pystyy vahvistamaan KalPan organisaatiota.

- Haettiin enemmän tekijää, kuin näkyjää. Henkilöä, joka ei ole enemmän sprintteri, vaan pikemminkin maratoonaria, kommentoi Sutinen.

Joukkueen kokoamisvastuu kuuluu kilpailutoimikunnalle. Kilpailutoiminnasta ovat päävastuussa päävalmentaja Pekka Virta sekä urheilupäällikkö Janne Kekäläinen.

- Valmennusjohto Pekka Virran johdolla harjoittaa kilpailutoimintaa itsenäisesti.

- Johtamisessa ja sitoutumisessa on lähtökohtana, että on oikeus valita omat työntekijät, viittasi Sutinen Virran rooliin.

Miksi juuri KalPaan?

Täysin jääkiekon ulkopuolta tuleva toimitusjohtaja herätti heti paljon kummastusta. Miksi Nokian palveluksessa oleva mies vaihtaa hyvin alkaneen uran jääkiekkojoukkueen toimitusjohtajan pestiin?

- Halusin päästä tuomaan osaamistani alueelle, joka on tavallaan harrastus ja mielenkiinnon kautta lähellä sydäntä, tiivisti Pennanen.

- Näin KalPassa heti itselleni selkeän roolin, tuomalla liiketoimintakokemusta markkinoinnin ja strategisen markkinoinnin alueelta. Samalla pystyn tuomaan ymmärtämystä, mitä menestyvä liiketoiminta tarvitsee.

-Kolmas tekijä taustalla oli todellinen positiivisuus, joka henkii ihmisistä joita olen tavannut. Hallituksen jäsenet etupäässä, koska he haastattelivat minua. Viime kädessä hallituksen puheenjohtaja Sami Kapasen kanssa keskustelu antoi sen uskon, että täällä on todellinen tekemisen ja onnistumisen halu organisaatiossa.

Paljon on työtä tehtävänä

Pennanen aloittaa työn innolla maaliskuun puolessa välissä KalPa Hockey Oy:n palveluksessa. Tuleva toimitusjohtaja ei alkanut erittelemään suuremmin muutoksia, mitä edessä on. Hieman Pennanen kuitenkin valotti parannuskohtia.

- Ottelutapahtuman kehittämiseksi tuodaan uusia ajatuksia ja ideoita, jotta yleisö viihtyy paremmin.

- Markkinoin puolella Pasi Kuivalaisen kanssa mietitään uusia kujeita, miten sitä puolta saadaan kehitettyä.

Hetkessä ei Pennanen näe muutoksien tapahtuvan. Tähtäimessä on vahvistaa ja rakentaa organisaatiota askel askeleelta.

- Pienistä puroista lähdetään rakentamaan. En usko yhden kuukauden ihmeisiin, että ensi syksynä kaikki olisivat eritavalla.

Pennasen usko kuopiolaisen jääkiekkoilun kehittämiseen on vahva. Hän näkee mahdollisuudet juuri maanlaajuisessa sponsoreiden hankinnassa sekä verkostoitumisessa laajemmalle.

- Valtakunnalliset yhteistyökumppanit ovat selkeä kehittämisen alue. Siihen tulen panostamaan taustani ja verkostoni avulla.

- Eihän me pelata ainoastaan Kuopiossa. Media levittää tietoa valtakunnallisesti. Keskusteluyhteydet on rakennettavissa. Kyse on siitä, että löydetään lisäarvo, miksi valtakunnallinen yhteistyökumppani tulisi KalPan yhteistyökumppaniksi.

- Ilman pienintäkään epäilystä, palasten loksahtaessa kohdalleen edessä on menestystarina, lopetti Pennanen itsevarmasti

Kuopiossa odotetaan innolla millaisin ottein Pennanen KalPa-laivan ruoriin tarttuu. Edessä on varmasti monta karikkoa, mutta ammattitaitoinen kippari pystyy luovimaan koko organisaation kohti menestystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle