Sportin sonnit ja vasikat, 2023−24: Hyvää ja kaunista

LIIGA / Artikkeli
Sebastian Stålbergin kipparoima Sport ei päässyt menestyksellä mässäilemään.
Sportin kausi ei juurikaan täysiä epäonnistumisia tuonut, vaan lähes jokainen onnistui omassa roolissaan ja odotuksissaan. Paikoitellen Sportin pelaajistolla oli vaikeuksia, mutta kokonaiskuvassa oli onnistumisten lisäksi vain hieman kohmeista otetta.

Sportin katkeransuloisesta kauden päätöksestä huolimatta vaasalaisten kokoonpanoon mahtui kauden aikana niin huikeita läpimurtoja kuin pieniä pettymyksiäkin. Kokonaiskuva kotkapaitojen kokoonpanosta oli kuitenkin hyvä. Jatkoajan toimittaja Herkko Hanhikoski kävi läpi vaasalaisten sonnit ja vasikat.

Kauden sonnit

Atro Leppänen
55 ottelua, 12+16=28, -3
Tulokaspuolustajien maaliennätyksen rikkonut Leppänen nousi ryminällä Liiga-kartalle. Sportin onneksi jatkaa kotkapaidassa seuraavallakin kaudella. Oman pään luuttuamisessa on vielä petrattavaa, mutta kiekollinen pelaaminen on erinomaisella tasolla ja odotukset ensi kaudesta vain kasvavat.

Simon Hjalmarsson
44 ottelua, 14+27=41, -5
Viime kaudella Sportin parhaimmistoon kuulunut ruotsalaiskonkari jatkoi siitä, mihin viime keväänä jäi yltäen miltei piste per peli -tahtiin. Oli koko kauden avainasemassa niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissa. Myös ensi kaudella Vaasassa kiekkoileva hyökkääjä pitää ruotsalaiskemiaa yllä Axel Holmströmin ja Sebastian Stålbergin kanssa.

Erik Riska
59 ottelua, 8+10=18, +4
Sportin ikonisimpia pelaajia, joka viimeisen kautensa kunniaksi iski oman piste-ennätyksensä Liigassa ja voitti joukkueen sisäisen tehopörssin. Yhtä ottelua vaille täyden kauden kiekkoillut hyökkääjä oli yksiä harvoja Sportin pelaajia positiivisella teholukemalla, ja kamppailutilanteissa oli mies vertaansa vailla.

Kunniamaininta: Axel Holmström
53 ottelua, 20+17=37, -7
Oli myös yksi Sportin avainpelaajista viime kaudella, eikä jättänyt tälläkään kaudella ketään kylmäksi. Voitti joukkueen sisäisen maalipörssin ja johti joukkuetta vaikeina hetkinä rajulla maalinedustan pelaamisella. Tärkeässä roolissa myös ylivoimalla. Odotukset ensi kaudesta ovat vähintään samanlaiset.

Kauden vasikat

Juho Tommila
55 ottelua, 0+5=5, -4
Kauden loppupuolella ei juurikaan irronnut peliaikaa, eikä päässyt seitsemännen puolustajan asemasta pidemmälle. Ei esiintynyt juurikaan negatiivisessa valossa, mutta suurimmaksi osaksi siksi, ettei häntä näkynyt kentällä miltei ollenkaan. Puolustuksen runsas vaihtuvuus kauden aikana kyllä tarjosi mahdollisuuksia tasonnostoon, mutta Lukko-kasvatti ei päässyt juuri puusta pidemmälle.

Miroslav Svoboda
50 ottelua, 89,66 %, 2,54 pmk, 2 nollapeliä
Svobodan kausi ei missään nimessä ollut huono, mutta karhunosan kaudesta torjunut maalivahti kärsi liikaa ailahtelevuudesta. Kauteen isältyi loistaviakin otteita, mutta joskus samassa ottelussa selän taakse saattoi lipsahtaa aneemisinkin laukaus. Sortui ajoittain myös pieneen ylipelaamiseen. Oli syypää sitten maalivahtivalmennuksessa, päävalmentajan kuvioissa tai Liiga-jäiden ensipuraisussa, odotukset ovat ensi kaudella korkeammat.

Rasmus Reijola
15 ottelua, 87,06 %, 2,84 pmk, 1 nollapeli
Viime kaudella paljon pelannut Reijola jäi vähäisemmälle roolille, eikä hänen saamissaan mahdollisuuksissa ollut paljon kehumista. Paikka paikoin hyviä otteita, mutta Svobodan lailla tasapaksua suoritusta oli vaikea saada, eivätkä tilastot jääneet kovin korkeisiin lukemiin edes varamaalivahdin standardeille.

Muista tämä nimi

Viljami Nieminen
48 ottelua, 3+10=13, +1
Suoriutui ensimmäisestä täydestä Liiga-kaudestaan pirteästi ja osoitti potentiaaliaan läpi runkosarjan. Vietti aikaansa paljon niin sanotuissa jarrukentissä, mutta säväytti myös kiekollisella taidollaan. Niemiselle povataan ensi kaudelle mahdollisesti isompaa roolia, jolloin avaimet potentiaalin ja roolin lunastamiseen ovat hänen omissa käsissään.

Sopimustilanne

Sportin kaudelle 2024–25 voimassa olevat Liigan pelaajasopimukset

Listaus ei sisällä pelaajia, joiden kauden 2023–24 Liiga-sopimuksessa on optio kaudesta 2024–25.

Miroslav Svoboda maalivahti 2026
Valtteri Hietanen puolustaja 2026
Theodor Johnsson puolustaja 2025
Juuso Vesala puolustaja 2025+1
Atro Leppänen puolustaja 2025
Axel Holmström hyökkääjä 2025
Viljami Nieminen hyökkääjä 2025+1
Lari Heikkinen hyökkääjä 2025
Simon Hjalmarsson hyökkääjä 2025
Oskari Hult hyökkääjä 2025+1
Carl Mattsson hyökkääjä 2025
Anton Stråka hyökkääjä 2025
Sebastian Stålberg hyökkääjä 2025
Johan Sundström hyökkääjä 2025

» Lähetä palautetta toimitukselle