Mielipide

Anton Lundell on pelannut vakuuttavasti tulosyksikössä ja ansaitsee jatkossakin kakkossentterin roolin

NHL / Kolumni
Sam Bennettin loukkaannuttua Anton Lundell on saanut komennuksen Florida Panthersin kakkosketjuun. Nuori suomalainen on suorittanut kärkiketjussa sekä luotettavasti että tehokkaasti.

Supertähti Matthew Tkachuk ja ilmiömäinen pudotuspeliratkaisija Carter Verhaeghe – Florida Panthersin Anton Lundell pääsi kovan hyökkääjäkaksikon sentteriksi kesken pudotuspelien, kun Sam Bennett loukkaantui ottelusarjan toisessa kohtaamisessa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Suomalaissentteri on myös suorittanut vahvasti tulosyksikössä: syöttöpisteet Verhaeghen jatkoeräosumaan ja Tkachukin avausmaaliin kolmannessa ottelussa.

Lundellin johtamalla triolla olisi viimeisimmässä pelissä ollut paikkoja tehdä lisääkin osumia, ja hyödyntämättömistä maalintekopaikoista kaksi syntyi nimenomaan Lundellin aktiivisen karvauksen ansiosta.

kun pelataan kauden tärkeimpiä pelejä, Lundell on osoittanut pystyvänsä johtamaan Stanley Cupista taistelevan joukkueen kärkiketjua.

Otanta Lundellin pelaamisesta kärkiketjussa on pieni Bennettiin verrattuna. 27-vuotias kanadalainen on kiistatta petrannut pelaamistaan Panthersiin siirryttyään, mutta hänen potentiaalinsa silti todennäköisesti kalpenee 22-vuotiaan Lundellin vastaavalle.

Lundellin tulokassopimus päättyy tähän kauteen, ja ykköskierroksen varaus eittämättä kuuluu seuran tulevaisuudensuunnitelmiin. Panthersin palkkakattotilanne on ensi kautta ajatellen erittäin kiharainen, ja maalitykki Sam Reinhartin jatkosopimus olisi tärkeä lisä.

Bennettin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta Panthersilla ei ehkä ole varaa pitää kokoonpanossa yli neljän miljoonan dollarin sopimusta, kun myös Eetu Luostarisen palkkakattovaikutus tuplaantuu ensi kaudella.

Ajankohtaisesti oleellista on kuitenkin se, että kun pelataan kauden tärkeimpiä pelejä, Lundell on osoittanut pystyvänsä johtamaan Stanley Cupista taistelevan joukkueen kärkiketjua.

Lupauksia herättäneen tulokaskauden jälkeen Lundellin pistetehtailu on hiipunut, mutta toisaalta on ollut mahdollisuus rauhassa kehittää kokonaisvaltaista pelaamista. Kolmannessa ottelussa Lundell ketjuineen pelasi enimmäkseen Brayden Pointia ja Nikita Kutšerovia vastaan, ja suomalainen puolusti onnistuneesti.

Panthers on voiton päässä paikasta toisella pudotuspelikierroksella, ja Bennettin ennakoidaan olevan silloin pelikunnossa, jos joukkue klaaraa vielä yhden voiton. Lundell on kuitenkin antamassa vahvoja näyttöjä, että kakkossentterin paikka kuuluu hänelle.

Suorituskyky tässä hetkessä, kun Panthers taistelee mestaruudesta, on totta kai tärkeää. Ei pidä kuitenkaan aliarvioida sitä, että Lundell saattaa sentteröidä kakkosketjua vuosia eteenpäin ja mahdollisesti jopa Tkachuk rinnallaan.

Yhteispelin ensiaskeleet ovat jopa tapauksessa sujuneet vakuuttavasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle