Dallas Stars voitti kolmannen ottelun putkeen ja on voiton päässä toisesta kierroksesta − Roope Hintz: "Pystyy lähteä Vegasiin hyvillä eväillä"

NHL / Haastattelu
Dallas Stars juhli torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.
Kuva © Glenn James / NHLI via Getty Images
Dallas Stars on voiton päässä suistaa hallitsevan mestarin alas valtaistuimelta. Starsin ykkössentteri Roope Hintz piti kotivoittoa erityisen tärkeänä.

Dallas Stars virittelee kovaa temppua jääkiekon NHL:ssä.

Teksasilaiset hävisivät kaksi ensimmäistä kotiotteluaan hallitsevalle mestarille Vegas Golden Knightsille. Vegas pääsi kotiotteluihinsa 2−0-sarjajohdossa.

Tässä kohtaa jotkut kiekon seuraajat heittivät jo kirveen kaivoon Starsin voittohaaveiden kannalta. NHL:n "suomalaisjoukkue" Dallas voitti kaksi peliä Vegasissa ja kaatoi kultaiset ritarit torstain vastaisena yönä Suomen aikaa kotonaan lukemin 3−2.

Yhtäkkiä Stars johtaakin ottelusarjaa 3−2. Asetelma on tähtipaitojen kannalta herkullinen, sillä Stars oli runkosarjan paras vierasjoukkue.

− Se on iso etu meille. Pitää pelata samalla tavalla kuin kaksi edellistä peliä Vegasissa ja koko kauden vieraissa, Starsin ykkössentteri Roope Hintz sanoi tuoreeltaan voitetun vitospelin jälkeen.

Ottelusarjan kaikki ottelut ovat olleet käytännössä maalin pelejä ja tuloksellisesti todella tiukkoja. Tiukka voitto kotikentällä oli helpottava Starsin kannalta.

− Todella tärkeää oli saada tämä kotivoitto. Nyt pystyy lähteä Vegasiin hyvillä eväillä, Hintz tuumasi.

Jos Stars on ollut viime vuosina liikaa muutaman yksilön varassa pudotuspeleissä, nyt leveyttä on löytynyt laajalta rintamalta. Muun muassa oma varaus Logan Stankoven on tullut NHL-tempoon rymisten. 

− Onhan se iso asia, että joukkueesta löytyy leveyttä ja että apuja tulee kaikista ketjuista.

Yksi Starsin kulmakivistä on ollut maalivahti Jake Oettinger. Vaikka jenkkiveskari päästi vitospelissä yhden otettavissa olevan kiekon selkänsä taakse, hän piti maalinsa puhtaana päätöserän lopussa, kun Golden Knightsilla oli paikka tasoittaa ottelu läpiajosta.

Hintz korostaa hyvän maalivahtipelin merkitystä pudotuspeleissä.

− Jake on ollut meille tärkeä palanen koko kauden. Tässäkin pelissä Vegasilla oli lopussa läpiajo, josta hän otti kopin. Noita torjuntoja kaivataan. Hän on ollut mies paikallaan.

Starsilla on mahdollisuus edetä toiselle kierrokselle perjantain ja lauantain välisenä yönä. Kuudes ottelu alkaa Suomen aikaa kello 5.

» Lähetä palautetta toimitukselle