Bruins päihitti Maple Leafsin dramaattisessa seitsemännessä ottelussa

NHL / Uutinen
Bruins jatkaa NHL:n pudotuspelitaivaltaan.
Tiukka seitsemän kamppailu päättyi vasta jatkoerässä, kun Bruinsin tšekkitähti lähetti Maple Leafsin kesälomalle.

Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välisen NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarja eteni aina kutkuttavaan seitsemänteen peliin asti. Kamppailu eteni pitkään maalittomana, eikä varsinainen peliaika lopulta tuonutkaan ratkaisua. Jatkoerää ei ehditty pelata kuin reilu minuutti ennen kuin David Pastrňák niittasi voitto-osuman.

Vaikka 40 minuuttiin ei maaleja nähtykään, aaltoili peli silti puolelta toiselle ja maalivahdit Jeremy Swayman sekä tolppien väliin palannut Ilja Samsonov joutuivat venymään muutamiin huipputorjuntoihin joukkueensa puolesta. Maalien makuun päästiin, kun William Nylander vei Auston Matthewsin tyylikkäästä esityöstä Maple Leafsin johtoon. Bruins kuitenkin tuli tasoihin alta aikayksikön, kun Hampus Lindholm osui.

Ottelun merkitys näkyi, sillä kumpikin joukkue puolusti todella tiiviisti. Maple Leafsilla oli vielä kolmannen erän viimeisillä sekunneilla hyvä tilaisuus voittomaaliin, mutta Swayman selvitti Nylanderin lähettämän ja Bruins-pakki Parker Wotherspoonin jalasta kimmoneen kiekon.

Jatkoerän alkumetreillä Pastrňák kirmasi Lindholmi lähettämän syötön perään ja värkkäsi pikkumustan ohi Samsonovin. Näin Maple Leafsin murheellinen Bruns-saldo sai jatkoa: torontolaiset ovat voittaneet edellisen pudotuspelisarjan, ja seiskapelin, Bostonin poppoota vastaan vuonna 1959. Bruins kohtaa toisella kierroksella Florida Panthersin.

Muokattu: 5.5.2024, kello 6.54: Lisätty Bruinsin toisen kierroksen vastustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle