Mielipide

Myönnän erehtyneeni: Sergei Bobrovski on edelleen erinomainen maalivahti

NHL / Kolumni
Sergei Bobrovski vaikutti Florida Panthersiin siirryttyään ylipalkatulta flopilta, mutta kokenut venäläinen on jo kolmatta kautta koko NHL:n parhaimmistoa. Torjuntavire on kuumimmillaan sopivasti pudotuspeleissä.

Joskus on mukava huomata olleensa väärässä.

Kolme vuotta sitten olin valmis tuomitsemaan Florida Panthersin kovapalkkaisen mutta surkeasti pelanneen maalivahdin Sergei Bobrovskin flopiksi ja uhrattavaksi ulosostoon. Sittemmin kokenut venäläinen on torjunut erinomaisesti jokaisella kaudellaan, joko runkosarjassa tai pudotuspeleissä. Parhaimmillaan sekä että.

Syksyllä 36 vuotta täyttävän Bobrovskin sopimusta, joka vie palkkakatosta tilaa kymmenen miljoonaa dollaria, on jäljellä vielä kaksi kautta. Näin merkittävä tasonnosto noilla maileilla on huikea suoritus, mutta todennäköisesti venäläisen suoritustasossa tapahtuu laskua ennen jättisopimuksen päättymistä.

Vuoden 2019 ykköskierroksen varaus Spencer Knight on kuitenkin jo palannut tositoimiin saatuaan apua NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n hoito-ohjelmasta pakko-oireiseen häiriöön. Tällä kaudella yhdysvaltalainen on ollut AHL:n parhaimmistoa.

Tulevaisuudennäkymät ovat siis kunnossa, ja ajankohtaisesti Bobrovski on kuumassa vireessä ja pystyy torjumaan Panthersin pudotuspeleissä pitkälle. Pantterit johtavat ottelusarjaa 2–0, ja paikallisvastustaja Tampa Bay Lightningin tähdet ovat jo kahdessa pelissä joutuneet toistuvasti toteamaan Bobrovskin ohittamisen vaativan liki mahdottomia.

Nimenomaan henkistä kanttiaan Bobrovski on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa tuonut erinomaisesti esille.

Itse asiassa Lightningin Andrei Vasilevski on suhteessa maaliodottamaan torjunut jopa Bobrovskia paremmin, mutta yksittäiset ilmiömäiset venytykset ovat nostaneet nimenomaan Bobrovskin ottelusarjan – ellei peräti koko pudotuspelikevään – hahmoksi.

Tunnetusti maalivahti on ainoastaan niin hyvä kuin edellinen ottelunsa, ja seuraavat ottelut pelataan vieraskaukalossa Tampassa. Nimenomaan henkistä kanttiaan Bobrovski on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa tuonut erinomaisesti esille.

Ensimmäisessä ottelussa Lightning haki kavennusta ilman maalivahtia, ja Brayden Point pääsi maalin edestä huippupaikalta kokeilemaan maalintekoa. Laukaus pysähtyi kuitenkin Bobrovskin varusteisiin.

Toisessa ottelussa Lightning tasoitti toisessa erässä kahdella nopealla maalilla, ja vastahyökkäyksen päätteeksi Matt Dumballa oli jo tyhjä maali edessään, mutta Bobrovski kääntyi ja sai sensaatiomaisesti käsivartensa kiekon tielle.

Totta kai Nikita Kutšerov, Steven Stamkos, Point ja kumppanit pystyvät vielä Bobrovskia Lightningin kotikaukalossa haastamaan eri tavalla, mutta joka tapauksessa konkaritorjuja on todistanut edelleen olevansa NHL:n eliittiä.

Ja toimittajan olleen näkemyksineen väärässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös