Jälleen Lukkoa kurittanut Oliver Lauridsen näkee TPS:n pelituntuman tarjoavan iskun paikan Tapparaa vastaan

LIIGA / Haastattelu
Oliver Lauridsen oli runkosarjassa TPS:n tehokkain Lukkoa vastaan pelatuissa mittelöissä. Maanantaina hän osui jälleen Raumalla.
Kuva © Tiia Mahkonen
Oliver Lauridsen oli mies paikallaan tiukassa paikassa, kun TPS ja Lukko mittelivät kolmannessa ratkaisevassa pudotuspelikamppailussa. Jykevä puolustaja iski jälleen maalin, nautti tunnelmasta ja puhutteli TPS-faneja.

TPS eteni kevään puolivälieriin voitettuaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lukon otteluvoitoin 2–1. Ratkaiseva kolmas mittelö Raumalla päättyi monien vaiheiden jälkeen turkulaisille maalein 5–3. Turkulaiset saavat puolivälierävaiheessa vastaansa Tapparan.

Jykevä oman pään luuta Oliver Lauridsen oli syystäkin tyytyväinen taiston tauottua. Jälleen Lukon rysään maalin iskenyt puolustaja nautti pelaamisesta äänekkään yleisön edessä.

– Tänään jäällä oli todella hauskaa. Tunnelma oli hyvä ja kun halli on pieni, sen tunnelman aistii paremmin, puolustaja hehkutti.

Joukkueet iskivät maaleja lähes tasatahtiin. Lukko karkasi johtoon Harri Kainulaisen maalilla ajassa 5.58, mutta uutta pontta ylivoimaansa saanut TPS tasoitti Lukas Wernblomin vain alle kaksi minuuttia myöhemmin.

– Tässä ratkaisevassa ottelussa oli hermostuneisuutta molemmissa leireissä. Peli aaltoili ajoittain päädystä päätyyn, mutta Lukko sai siihen alkuun hieman helpon maalin.

– Pääsimme kuitenkin hyvin otteluun mukaan, vaikka toisen erän lopussa kätemme hieman tärisivät ratkaisupaikoissa.

En tee paljoa maaleja, mutta nähtävästi teen sitten niitä tärkeitä osumia.

Kolmanteen erään lähdettiin TPS:n johtoasemassa, mutta Antoine Morand tasoitti puntit raumalaisten iloksi ajassa 44.06. Kolmannen erän alku oli muutenkin vahvaa raumalaisten hallintaa Aidan Dudasin johtomaaliin saakka. 4–3-maali syntyi kuin vaivihkaa Lukon hyvien hyökkäyspään rallien jälkeen.

– Lukko teki muutoksia pelisuunnitelmaansa kolmannessa erässä, emmekä pystyneet aluksi vastaamaan niihin. Saimme kuitenkin valtavan tärkeän neljännen maalin, minkä jälkeen pelasimme viisaasti ja johto piti loppuun saakka, Lauridsen kertoi.

Puolustuspään isännäksi tituleerattu tanskalaisjätti pääsi itsekin maalin makuun joukkueiden edellisen kohtaamisen tapaan. Erikoista on, että kauden viidestä maalista kolme on syntynyt raumalaisten verkkoon. Mitään salaisuutta ei kuitenkaan sille ole, miksi maaliverkko on heilunut juuri paikallisvastustajaa vastaan pelatuissa mittelöissä.

– On aina hauskaa tehdä maaleja, etenkin pudotuspeleissä. En tee paljoa maaleja, mutta nähtävästi teen sitten niitä tärkeitä osumia, Lauridsen nauroi.

Raumalle oli saapunut paljon TPS-kannattajia. Laulut raikuivat molemmissa päissä, lähes jokaisen pelikatkon aikana reagoitiin kaukalossa nähtyihin tapahtumiin ja vaadittiin luonnollisesti ylivoimaa omalle joukkueelle. 

– Viimeisissä joukkueiden kohtaamisissa on ollut hyvä tunnelma, kun paikalla on ollut molempien seurojen faneja. En malta odottaa, mitä fanimme keksivät puolivälieräsarjassa.

Lauridsenin mainitsema puolivälieräsarja alkaa keskiviikkona Tampereella. TPS sijoittui jo aiemmin jatkopaikan varmistanutta KalPaa heikommin, joten vastaan asettuu tästä syystä runkosarjan voittaja. TPS-leirissä ei ole vielä sen koommin mietitty tulevia pelejä, mutta pieni tuntemus on jo siitä, mitä on luvassa.

– Nautimme hetken voitosta ja sen jälkeen istumme alas ja pohdimme askelmerkkejämme Tapparaa vastaan. 

– Tappara oli syystäkin ykkönen runkosarjassa. Meidän pitää olla valmiita erilaiseen vastustajaan kuin millainen Lukko oli. Jos pidämme tämän saman fiiliksen yllä, uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus tamperelaisia vastaan.

Lopuksi puolustaja halusi vielä kiittää omiaan sekä muistuttaa kannattajia siitä, että kevät on sekä kiekkoilijan että katsojan parasta aikaa.

– Tiemme vie nyt kohti oikeita pudotuspelejä. Olette olleet uskomaton tuki meille tähän saakka tässä sarjassa, mutta nyt meillä on iso haaste edessä. 

– Tarvitsemme teitä kaikkia hallilla, jotta saamme hyvän tunnelman Tapparaa vastaan käytäviin tansseihin, Lauridsen heitti pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle