TPS nappasi Pohjois-Amerikassakin pelanneen ruotsalaisvahti Adam Wernerin SHL:stä

LIIGA / Uutinen
TPS:n kausi päättyi tällä kaudella puolivälierävaiheeseen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kaksi NHL-peliä aikoinaan Colorado Avalanchen paidassa pelannut maalivahti Adam Werner siirtyy Turkuun 1+1-vuotisella sopimuksella.

TPS vahvistaa maalivahtiosastoaan, kun 26-vuotias Adam Werner saapuu Turkuun 1+1-vuotisen sopimuksen turvin. Isokokoinen 196-senttinen ruotsalaisvahti siirtyy pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Liigaan.

Kaksi aiempaa kautta kuluivat Malmö Redhawksin riveissä SHL:n puolella. Kuluneella kaudella Werner pelasi 25 ottelua torjuntaprosentilla 90,1. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,74.

– Tämä on jännittävää ja uskon, että tämä on minulle loistava mahdollisuus – halusin siirtyä paikkaan, jossa on isoa roolia tarjolla. Keskustelimme valmentaja Ari Moisasen kanssa ja sain erittäin hyvän kuvan hänestä ja koko joukkueesta. Minulle välittyi, että hänellä on oikeasti halu tehdä töitä kanssani ja se merkkaa minulle paljon.

– Juttelin myös Lukas Wernblomin ja Oliver Lauridsenin kanssa, jotka pelasivat kanssani Malmössä ja molemmat kehuivat organisaatiota. Uskon että Turussa saan luottamusta ja minulla on mahdollisuus kehittyä maalivahtina, Werner toteaa.

Werner on Colorado Avalanchen viidennen kierroksen varaus vuodelta 2016. Hänellä on vyöllään kaksi NHL-ottelua, joista NHL-uran avauspeli oli nollapeli.

– Hän on isokokoinen maalivahti, joka omaa hyvät perusliikkumistaidot. Me näemme hänessä hurjan potentiaalin tavoitella ihan maailmankärkeä. Hän on pelannut hyvin tähänkin asti, mutta uskon että vielä löytyy paljon mittaamatonta potentiaalia. Koen myös, että hänellä on intohimo tehdä itsestään vielä parempi maalivahti ja arvostamme tällaista nälkää ja kehittymishalua, kertoo TPS:n maalivahtivalmentaja Moisanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle