Korona katkaisi Pathrik ja Ponthus Westerholmin edellisen Lukko-visiitin ja jätti paljon hampaankoloon – "Haluamme jatkaa siitä, mihin jäimme"

LIIGA / Haastattelu
Pathrik (oik.) ja Ponthus Westerholmin edellinen visiitti Lukossa päättyi koronapandemiaan ja kauden päättämiseen ennenaikaisesti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Lukossa pelasi kaudella 2019–20 useita sarjan kärkipelaajia, kuten Justin Danforth sekä Pathrik ja Ponthus Westerholm. Odotukset olivat korkealla, olihan joukkue kovassa nosteessa ja edellisestä mestaruudesta oli aikaa useita vuosikymmeniä. Lopulta koronavirus päätti kauden ja pysäytti maailman.

Nyt kolmen kauden jälkeen ruotsalaiskaksoset Pathrik ja Ponthus ovat valmiita saattamaan loppuun sen, mikä jäi Raumalla kesken tuona keväänä. He solmivat jo aikaisessa vaiheessa Lukon kanssa kaksivuotiset sopimukset, mikä aiheutti hurraa-huutoja raumalaiskannattajien keskuudessa.

– Meillä oli viime kerralla täällä todella hauskaa. Silloin kausi päättyi harmillisesti kesken kaiken, joten nyt on kivaa pelata täällä pidemmän aikaa. Haluamme jatkaa siitä, mihin jäimme, keskushyökkääjänä pelaava Pathrik iloitsee.

Kaksikko on pelannut koko ammattilaisuransa samassa joukkueessa, eikä tämäkään kausi ole poikkeus. Harjoituskaudella heidät yritettiin istuttaa eri ketjuihin, mutta pian palattiin normaaliin päiväjärjestykseen ja jälki on jo tähän mennessä ollut tuhoisaa. 

– Haluamme molemmat auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Tässä auttaa tietysti se, että tiedämme toistemme liikkeet ja pelimme on sujuvaa yhdessä.

Rauma jäi mieleen

Ruotsalaiskaksoset pelasivat kolme edellistä kautta SHL:ssä Malmö Redhawksin riveissä. Pathrik iski 145 ottelussa tehot 18+69 ja velipojan vastaava saldo oli 35+48 yhteensä 147 ottelun aikana. Pathrik tiedostaa, että Lukossakin heiltä odotetaan tulosta joka ilta, hehän olivat myös kaudella 2019–20 Lukon sisäisen pistepörssin sijoilla kaksi ja kolme.

Viime kerralla Pathrik saapui Raumalle loukkaantuneena, mutta nyt takana on ehjä kesä, joten lähtökohdat kauteen ovat ainakin paremmat. 

– Itselleni on tärkeää aloittaa syksyllä heti vahvasti. Viimeksi tulin Raumalle loukkaantuneena, joten hyppäsin mukaan kesken kaiken. Nyt olen saanut olla alusta lähtien mukana, mikä on positiivinen asia.

"Halusimme tulla takaisin Suomeen juurikin hyvien muistojemme vuoksi"

Kun sopimus Malmössä tuli päätökseensä, oli aika etsiä uusia haasteita muualta. Kohdemaana Suomi oli ollut jo pitkään mielessä, eikä kaksikon tarvinnut kauaa miettiä, mihin joukkueeseen he suuntaisivat.

– Halusimme tulla takaisin Suomeen juurikin hyvien muistojemme vuoksi. Emme juuri miettineet muita joukkueita, vaan Lukko oli luonnollinen ja hyvä valinta.

Liiga-kauden alkua on odotettu jo hyvä tovi ja ruotsalaisveljekset ovat valmiina hyppäämään kaukaloon.

– Siistiä, että kausi alkaa vihdoin, olemme odottaneet sitä jo kauan. Liigassa on paljon vahvoja joukkueita ja Lukko on ehdottomasti yksi niistä. Haluamme näyttää kaikille.

Sekä henkilökohtaiset tavoitteet että joukkueen yhteiset tavoitteet ovat mielessä, vaikka viime viikkoina keskittyminen on ollut tiukasti CHL:ssä. Uuden valmentajan myötä pelikirja eroaa hieman viime kausista, mutta Pathrikilla on selkeä käsitys siitä, millaista peliä Lukko halua pelata.

– Toivomme ainakin sitä, että Lukko on joukkue, jota vastaan on hankala pelata. Haluamme pitää kiekkoa ja hallita sitä. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, joten uskon, että voimme onnistua tässä.  

» Lähetä palautetta toimitukselle