CHL-finaalissa nähdään jälleen SHL-seura, sveitsiläiset hamuavat ensimmäistä mestaruuttaan

CHL / Uutinen
Jussi Olkinuora ja nippu muita suomalaisia tähdittävät sveitsiläisjoukkuetta.
Kuva © Jenna Westerlund

Tämän kauden CHL-finaalissa pelaavat SHL-seura Skellefteå AIK sekä sveitsiläinen Genève-Servette HC.

Genève-Servette yllätti kovavireisen Lukon Raumalla pelatussa ottelussa Valtteri Filppulan ja Sami Vatasen tehoilla maalein 3–2. Sveitsiläiset voittivat kaksiosaisen välieränsä yhteismaalein 5–4.

Skellefteå hävisi välierien toisessa osaottelussaan Vítkovice Rideralle maalein 1–2, mutta voitti kaksiosaisen välieränsä yhteismaalein 5–4.

Genève-Servette on nykyaikaisen CHL-turnauksen ensimmäinen sveitsiläinen finalisti. SHL-seuroille paikka loppuottelussa on sen sijaan tuttu asia. Turnauksen jokaisessa loppuottelussa on pelannut SHL-seura, ja vain kahdesti mestaruus on livennyt Ruotsin rajojen ulkopuolelle. Vuonna 2018 JYP juhli mestaruutta ja keväällä 2023 Tappara juhli kauden ensimmäistä mestaruuttaan.

Loppuottelu pelataan 20. helmikuuta CHL vahvisti ottelupaikan pian viimeisen välieräottelun päättymisen jälkeen perustuen kilpailusääntöihinsä.

Määräävinä tekijöinä olivat erityisesti joukkueiden menestys tämän kauden CHL-otteluissa. Genève-Servette ja Skellefteå keräsivät yhtä monta pistettä, mutta sveitsiläisten maaliero oli vertailussa parempi, mikä ratkaisi lopulta pelipaikan.

Loppuottelussa nähdään runsas määrä suomalaisia pelaajia. Genève-Servetten riveissä pelaavat Jussi Olkinuora, Julius Honka, Sami Vatanen, Valtteri Filppula, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen. Ruotsalaisjoukkuetta sen sijaan ei edusta yksikään suomalainen pelaaja.

Uutista muokattu 16.1.2024 klo 22.53: Uutista täydennetty tiedolla CHL:n päätöksestä loppuottelun pelipaikasta.