Liiga-pudotuspelit: Kärppien vuoristoratamaiselle kaudelle pronssinen päätös tasaisessa ottelussa

LIIGA / Uutinen
Teemu Turunen ratkaisi Kärpille himmeät mitalit.
Liiga-kauden 2023–24 pronssimitalit jaetaan Kärpille. Oululaisryhmä kaatoi pronssiottelun jatkoerässä KalPan lukemin 3–2. Tasaisen ja viihdyttävän ottelun ratkaisijaksi nousi tehohyökkääjä Teemu Turunen.

Liigan pronssipelissä kamppailivat Kärpät ja KalPa. Jännittävässä ottelussa pelin virtaus aaltoili kaukalon kummassakin päädyssä. Jatkoerään venyneen taiston ratkaisi kahden tehopisteen iltaa viettänyt Kärppien kultakypärä Teemu Turunen. Turusen lisäksi voitossa suurta roolia nautti kaksi syöttöpistettä merkkauttanut Miika Koivisto.

Kärpät–KalPa 3–2 je.

Loppua kohden tasaantunut avauserä oli alussa KalPan näytöstä, ja Kärpillä oli ajoittain vaikeuksia päästä omalle hyökkäysalueelleen työllistämään Stefanos Lekkasta. Erän loppupuolella Kärpät sai peliään käyntiin ja iski ottelun avausmaalin Kasper Björkqvistin laukoessa kevään kolmannen osuman. Esityöt maaliin syntyivät Joose Antosen ja Julius Junttilan lavoista.

Maalista virtaa saanut kotijoukkue pakotti Jaakko Lantan rangaistusaitioon kampituksesta avauserän viimeisellä minuutilla, joten kotijoukkue avasi toisen erän ylivoimalla.

Toisessa erässä isännät aloittivat vahvasti ylivoimalla, mutta tulostaululla erässä näyttäytyi vain vierasjoukkue. Kasper Simontaival tasoitti ottelun komealla osumalla ja 25 sekuntia myöhemmin Aapeli Räsänen vei kuopiolaiset johtoon. Kaksikko merkkautti myös syöttöpisteet toistensa maaleista.

Kolmas kaksikymppinen käynnistyi koko erää pääosin hallinneen isäntien vahvalla paineella. Toisessa erässä loistavasta maalipaikasta epäonnistunut ruotsalaispuolustaja Victor Berglund sai uuden mahdollisuuden napauttaa ottelun tasoihin, eikä hän tuhlannut toista mahdollisuutta. KalPa ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan kuopiolaiset jatkoivat omaa vahvaa peliään nojaten erityisesti vastahyökkäyksiin.

Tomi Karhunen ja Lekkas joutuivat venymään parhaimpaansa kummankin joukkueen hakiessa varsinaisen peliajan ratkaisua janoisesti. Varsinainen peliaika ei kuitenkaan tuonut ratkaisua ottelulle, joten tasainen kamppailu sai arvoisensa päätöksen.

Vauhdikas jatkoerä eteni ottelun käsikirjoituksen mukaan, sillä kummallakin oli maukkaita maalipaikkoja. Kokeneen KalPa-hyökkääjän Jaakko Rissasen rangaistus koitui kuopiolaisille kohtalokkaaksi, sillä Turunen ratkaisi ylivoimalla voiton Kärpille ajassa 71.08.

Kärpille pronssimitali oli seurahistorian seitsemäs.