Pronssimitalit jakoon – Kärpät ja KalPa kohtaavat ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä

LIIGA / Uutinen
Kärpät ja KalPa eivät ole aiemmin kohdanneet pudotuspeleissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpillä ja KalPalla on jäljellä vielä yksi tärkeä ottelu, joten välieräpettymykset on pyyhitty pois mielistä. Toisella joukkueella on vielä mahdollisuus päättää kautensa voittoisasti pronssijuhliin.

Liigan pronssipelissä kohtaavat Kärpät ja KalPa. Oululaiset taipuivat välieräsarjassa Pelicansille ja kuopiolaiset Tapparalle otteluvoitoin 4–1. Joukkueet kohtaavat perjantai-iltana ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä. KalPa on juhlinut kerran pronssia keväällä 2009, kun taas Kärpillä on kuusi pronssia, joista viimeisin on keväältä 2016.

Kumpikaan joukkue ei liiemmin tee muutoksia kokoonpanoihinsa verrattuna viimeisiin välieräkamppailuihin.

Kärppien kolmoskentästä on sivussa Peter Tiivola, jonka tilalle nousee välierien ratkaisuottelussa nelosketjussa ollut Julius Hermonen. Julius Junttila ottaa ketjun keskushyökkääjän tontin. Hermosen tilalla Maxim Korpimäen johtamassa nelosketjussa hyökkää Ville Heikkala. Tomi Karhunen jatkaa Kärppien aloittavana maalivahtina. 

KalPa-miehistö muuttuu Tappara-sarjan viimeisestä mittelöstä ainoastaan puolustuksen osalta, kun  Lasse Lappalainen palaa tutulle paikalle Jesper Mattilan pariksi ja Saku Salmela siirtyy seitsemänneksi puolustajaksi. Pudotuspelien kaikissa otteluissa kuopiolaisten maalilla torjunut Stefanos Lekkas on torjuntavastuussa myös Kärppiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle