Liiga-pudotuspelit: Tehokas toinen erä Jukurien voiton takeena, Niko Hovinen HIFK:n sankarina

LIIGA / Uutinen
Niko Hovinen pelasi uransa kolmannen nollapelinsä pudotuspeleissä.
Kuva © Ville Tohka

Jukurit ja HIFK onnistuivat tiukassa paikassa ottamaan pakkovoiton, minkä myötä molempien joukkueiden kausi jatkuu ainakin vielä yhden ottelun ajan. Tampereella Tappara jatkoi kotivoittojen sarjaa TPS:ää vastaan.

Pelicans–HIFK 0–3 (Otteluvoitot 3–2)

Leo Komarovin takaisin kokoonpanoonsa saanut HIFK oli jälleen pakkovoiton edessä. Peräti yli 100 minuutin mittaiseksi venyneen edellisen ottelun voittaneet helsinkiläiset saivat juuri ennen ottelua positiivisia uutisia, kun alkuperäisestä kokoonpanosta puuttuneen tähtipuolustaja Luke Martinin ilmoitettiin pelaavan sittenkin.

Vierailija HIFK aloitti ottelun terävästi ja siirtyi varsin pikaisesti johtoon Vincent Marleaun uran ensimmäisellä pudotuspelimaalilla. Pelicans piristyi osumasta selvästi ja se loi loppuerän aikana paremmat paikat, mutta yhdestä ylivoimasta huolimatta lahtelaiset eivät onnistuneet tekemään tasoittavaa maalia ennen erätaukoa.

Vaikka ottelun keskimmäinen erä oli maaliton, molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa erän aikana. Varsinkin Pelicans loi avauserän loppupuoliskon tavoin jatkuvasti painetta HIFK:n maalille, mutta Niko Hovisen huippuotteet pitivät helsinkiläiset johdossa läpi erän.

Tasoitusmaalia haikaillut kotijoukkue Pelicans sai kylmää vettä niskaansa heti kolmannen erän alussa, kun HIFK:n Joonas Rask pääsi viimeistelemään helsinkiläisten toisen maalin luvattoman helposti maalin edestä. Lopullisesti taistelleen lahtelaisryhmän kiri tyrehtyi kolmeen perättäiseen jäähyyn.

HIFK:n voiton myötä sarja jatkuu kuudennessa ottelussa lauantaina Helsingissä.

MAALINTEKIJÄT

7.52 0–1 Vincent Marleau (Jääskä, Motin)
41.33 0–2 Joonas Rask (Motin, Koivistoinen)
58.33 0–3 Iiro Pakarinen (Lehterä) tm

Maaliodottama: Pelicans 3,84–2,59 HIFK

Kärpät–Jukurit 2–3 (Otteluvoitot 3–2)

Jukurit taisteli itsensä kuiville edellisessä kohtaamisessa Mikkelissä, kun se otti ottelusarjan ensimmäisen voittonsa. Mikkelissä pelattu ottelu päättyi lämpöisissä merkeissä, kun vielä ottelun päättymisen jälkeen joukkueet ottivat toisistaan mittaa niin verbaalisesti kuin fyysisestikin.

Jukurit ei onnistunut hetkauttamaan 2000-luvun kestomenestyjän pelillistä ilmettä edellisen ottelun lopussa nähdyillä pienillä yhteenotoilla. Päinvastoin oululaiset olivat erittäin pirteitä läpi ensimmäisen 20-minuuttisen. Hyvät otteet palkittiin 12 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa, kun Arttu Hyry viimeisteli ottelun avausosuman laadukkaalla rannelaukauksella.

Mallikkaan avauksen jälkeen toinen erä oli varsinaista shokkihoitoa Kärpillä, sillä mikkeliläisvieraat kampesivat itsensä maalin takaa-ajoasemasta kahden maalin johtoon vain reilussa 11 minuutissa. Isompikaan johto ei ollut kaukana, sillä kertaalleen kiekko kilahti myös Kärppien maalin tolppaan.

Kotiyleisön iloksi kotijoukkue toipui päätöserään ja nousi vielä haastamaan Jukureita Kasper Björkqvistin osumalla. Tämän lähemmäksi oululaiset eivät kuitenkaan päässeet, ja Jukurit nousi jo voiton päähän Kärpistä.

19.48 1–0 Arttu Hyry (Ohtamaa)
21.58 1–1 Michal Kovařčík (Soini, Peltomäki)
27.50 1–2 Pekka Jormakka (Puistola, Larsen)
31.49 1–3 Linus Nässén (Huuhtanen, Kovařčík O.) yv
51.23 2–3 Kasper Björkqvist (Paaso, Ohtamaa)

Maaliodottama: Kärpät 3,19–1,19 Jukurit

Tappara–TPS 5–2 (Otteluvoitot 3–2)

Toistaiseksi omat kotiottelunsa sarjassa voittaneet Tappara ja TPS kohtasivat sarjan viidennessä ottelussa Tampereella. Jopa hieman vastoin ennakko-odotuksia TPS on osoittanut kykenevänsä haastamaan viime vuosien kestomenestyjä Tapparan toden teolla.

Viidennen ottelun ensimmäisen erän selvästi puhuttavin tilanne nähtiin erän loppupuolella, kun TPS:n Linus Fröbergille tuomittiin videotarkastuksen jälkeen ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jo aiemmin erässä Olli Juolevin osumalla johtoon siirtynyt Tappara kiitti ylivoimasta ja karkasi vielä ennen erän päätöstä kahden maalin karkumatkalle Kristian Tanuksen maalilla.

Kun ylivoimamaalin makuun oli päästy, samalla linjalla jatkettiin myös erätauon jälkeen. Ensin onnistui TPS-hyökkääjä Markus Nurmi, joka loi uskoa joukkueelleen vaisun avauserän jälkeen. Paremmin pelissä mukana olleet turkulaiset kuitenkin sortuivat kavennuksen jälkeen jäähyilyyn, minkä vahva ylivoimajoukkue Tappara jälleen hyödynsi.

Turkulaiset osoittivat kuitenkin jo aiemmin sarjassa nähtyään sisukkuuttaan ja nousi vielä maalin päähän. Vahvasti pelanneet tamperelaiset kuitenkin kestivät TPS:n kirin, ja voittolukemat kirjattiin lopulta numeroin 5–2 Heikki Liedeksen ja Otto Sompin kaunisteltua lukemia.

1.33 1–0 Olli Juolevi (Somppi, Levtchi)
19.14 2–0 Kristian Tanus (Levtchi, Kemiläinen) yv
23.37 2–1 Markus Nurmi (Marjala, Lindroth) yv
34.16 3–1 Veli-Matti Savinainen (Levtchi, Kontiola) yv
43.30 3–2 Lukas Wernblom (Marjala, Salin)
54.00 4–2 Heikki Liedes (Tuulola, Rauhala)
57.56 5–2 Otto Somppi (Juolevi) tm

Maaliodottama: Tappara 4,88–1,41 TPS