José Théodore kärynnyt peiteaineesta

NHL / Uutinen
Montreal Canadiensin maalivahti José Théodore on jäänyt kiinni doping-testissä. Montreal Canadiens tiedotti asiasta perjantaiyönä Suomen aikaa. Kärystä ei todennäköisesti ole seuraamuksia Théodorelle NHL:ssä.

Théodore kärähti niin sanotun peiteaineen käytöstä. Maalivahti on käyttänyt Propecia-nimistä hiustenlähtöä estävää tuotetta. Aine on Maailman antidopingtoimiston WADAn kiellettyjen aineiden listalla, koska sitä voidaan käyttää anabolisten steroidien peiteaineena.

Théodore testattiin syyskaudella WADAn testeissä, koska kanadalaisvahti oli ehdolla Kanadan joukkueeseen Torinon olympialaisiin. Muutama vuosi sitten NHL:n parhaana maalivahtina palkittu Théodore ei kuitenkaan mahtunut lopulliseen kisajoukkueeseen.

Canadiensin lääkärin David Mulderin mukaan Théodore on käyttänyt Procepiaa vuosia. Maalivahti ei ole ollut tietoinen, että lääke on kiellettyjen aineiden listalla.

Aiemmin kauden aikana Columbuksen puolustaja Bryan Berard jäi kiinni dopingtestissä. Berard ei saanut liigalta tuomiota, sillä testi ei ollut liigan hyväksymä. Sen sijaan Berard sai kahden vuoden kansainvälisen kilpailukiellon. NHL:n oma testaus alkoi tammikuussa.

Quebeciläisveskari Théodore on pelannut NHL:ssä heikon kauden. Canadiensin kakkosmaalivahti, ranskalainen Cristobal Huet on viime peleissä vienyt tähtimaalivahdilta työpaikan.

» Lähetä palautetta toimitukselle