NHL langetti Bertuzzille loppukauden kestävän pelikiellon

NHL / Uutinen
Vancouver Canucksin tähtihyökkääjä Todd Bertuzzi ei pelaa enää tällä kaudella. NHL määräsi hänet runkosarjan ja pudotuspelien ajaksi palkattomaan pelikieltoon. Canucksilla on runkosarjaa jäljellä vielä 12 ottelua.

Ennen harjoituskauden alkua Bertuzzin on vielä tavattava NHL-pomo Gary Bettman, joka tapaamisen jälkeen päättää saako Bertuzzi pelata seuraavalla kaudella. Huolimatta mahdollisista lisärangaistuksista, pelikielto on jo nyt yksi NHL-historian kovimmista.

- Halusimme tehdä selväksi, että tämän kaltaisia tekoja ei suvaita NHL:ssä, NHL:n varajohtaja Colin Campbell totesi.

Campbell selvitti myös, että pelikiellon lopulliseen pituuteen vaikuttaa kuinka hyvin Steve Moore toipuu loukkaantumisistaan.

Bertuzzi menettää rangaistuksen vuoksi tuloistaan reilut puoli miljoonaa dollaria. Bertuzzin henkilökohtaisen rangaistuksen lisäksi NHL mätkäisi 250 000 dollarin sakot Vancouver Canucksille.

Kaiken lisäksi Vancouverin poliisi aloitti keskiviikkona poliisitutkinnan, jonka tarkoituksena on selvittää, että oliko Bertuzzin teossa aihetta syytteen nostamiseen.

Bertuzzi sai rangaistuksen maanantaina pelatun Vancouver Canucksin ja Colorado Avalanchen välisen ottelun tapahtumien vuoksi. Tuossa nyt jo surullisenkuuluisassa ottelussa Bertuzzi löi takaapäin Avalanche-hyökkääjä Moorea ohimoon, jonka seurauksena Moore menetti tajuntansa ja kaatui jäähän. Samalla myös Bertuzzi menetti tasapainonsa ja mätkähti tajuttoman Mooren päälle.

Moorelta murtui tilanteessa kaksi niskanikamaa ja hänellä on aivotärähdys.

» Lähetä palautetta toimitukselle