Todd Bertuzzi pyysi julkisesti anteeksi

NHL / Uutinen
Vancouver Canucksin Todd Bertuzzi tuli keskiviikkoiltana ensimmäistä kertaa julkisuuteen maanantaina tapahtuneen ikävyyden jälkeen ennen Canucksin ja Minnesota Wildin ottelua ja pyysi lyhyessä tilaisuudessa miehekkäästi anteeksi.

Maanantai-iltana Vancouverin GM Place-hallissa Canucksin ja Colorado Avalanchen välisen ottelun kolmannessa erässä tapahtunut välikohtaus on puhuttanut NHL-maailmaa kahden päivän ajan.

Kommentteja on satanut kaikkialta; ainoastaan jääkiekolle mustan silmän antaneen tapauksen päähenkilöitä ei ole kuultu ennen keskiviikkoa jolloin Vancouver Canucksin Todd Bertuzzi astui koko Kanadaaan suorana lähetyksenä televisioidussa tiedotustilaisuudessa julkisuuden valokeilaan juuri ennen Canucksin ja Minnesota Wildin NHL-ottelun alkua.

Mustaan pukuun sonnustautunut, Bertuzzi aloitti puheensa pyytäen ensin julkisesti anteeksi vakavasti loukkaantuneelta Avalanchen rookie Steve Moorelta:

- Tämä kommentti on Stevelle...Steve, haluan pyytää anteeksi siitä mitä tapahtui. Minun tarkoituksenani ei ollut satuttaa sinua ja minä olen todella pahoillani tapahtuneesta, aloitti Bertuzzi pyyhkimällä välillä kyyneleitä silmäkulmastaan.

- Steven perheelle...olen todella pahoillani siitä, että olette joutuneet kokemaan tämän ja pyydän anteeksi myös teiltä sitä mikä tapahtui jäällä.

- Olen helpottunut kuullessani, että Steve tulee paranemaan entiselleen. Sen kuuleminen merkitsee minulle paljon, jatkoi Bertuzzi äänen värähdellessä pyyhkien lisää kyyneleitä silmästään.

- Haluan pyytää anteeksi Mr. Burkelta, Mr. McCaw:lta, Canucksien organisaatiolta ja joukkuetovereiltani..

Tässä vaiheessa julkisuuden ryöpytyksessä kaksi päivää tekonsa vuoksi ollut Bertuzzi ei kyennyt jatkamaan puhettaan. GM Brian Burken ja vaimonsa avustuksella Bertuzzi piti pienen tauon; päättääkseen vielä muutamalla anteeksipyynnöllä:

- Jääkiekkofaneille, Vancouverin faneille ja lapsille, jotka katsovat tätä peliä..olen pahoillani. En pelaa jääkiekkoa sillä tavalla...enkä ole ilkeämielinen ihminen.
Ja olen pahoillani siitä mikä tapahtui.

Maanantaisen tapauksen jälkeinen aika ei selvästi ole ollut helpointa itse Todd Bertuzzille ja julkisuuteen tuleminen oli isolle miehelle todella kova paikka.

Torstaina Bertuzzi ja Burke tapasivat NHL:n Colin Campbellin noin tunnin kestäneessä kuulustelussa. NHL:n päätös Bertuzzin rangaistuksesta julkaistaan torstaina noin kello 16 Suomen aikaa.

Bertuzzin lähitulevaisuus jääkiekossa ratkaistaan torstaina; mutta hänen ongelmansa eivät lopu siihen. Vancouverin poliisi aloitti keskiviikkona tapauksen tutkimisen palkkaamalla kaksi etsivää täysipäiväisesti tutkimaan sitä, onko tapauksesta aihetta tehdä virallinen syyte. Tutkimukset aloitettiin haastattelemalla ensiksi sairaalassa makaavaa Steve Moorea.

Mooren vanhemmat ovat saapuneet Vancouveriin, jossa hän edelleen on hoidettavana selkävammoihin erikoistuneella osastolla. Moorelta on murtunut kaksi selkänikamaa; hänen kasvoissaan on muutama 5-6 tikin haava ja hän kärsii aivotärähdyksestä. Mooren uskotaan pystyvän kävelemään keskiviikkona ja hänen uskotaan palaavan Denveriin perjantaina.

Ennen ammattilaisuraansa Steve Moore pelasi Harvardin yliopistossa neljä vuotta ollen viimeisellä kaudellaan joukkueen kapteeni. Mooren nuorempi veli Dominic ja vanhempi veli Mark pelasivat myös Harvardissa ja suorittivat loppututkinnon samasta koulusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle