Vieraita Forssasta

MESTIS / Ennakko
Ahmat saa torstai-iltana vihreitä vieraita, kun Forssan Palloseura yrittää hakea pisteitä Hyvinkäältä. Ennakkoasetelmat otteluun näyttävät hieman vieraspainotteisilta, sillä forssalaisten uuteen muotoon rukattu ykköskentällinen vakuutti varsin vahvasti ottelussa Hokkia vastaan. Puntteja tasoittaa Ahmojen kotietu, mutta muuten lähtökohdat kotijoukkueen puolesta voisivat olla astetta paremmat.

Ahmojen peli parani hienokseltaan syksyn aikana ja juuri ennen taukoa nähtiin kauden parasta ahmakiekkoa. Pasi Järvisen siirto Hermekseen jätti kuitenkin valtavan aukon kokemattomaan pakistoon, joten Ahmojen tilanne lienee edelleen sarjan vaikein. Puolustajista vain Pasi Tammisella ja Kim Sjöblomilla on merkittävästä aiempaa Mestis-kokemusta. Akilleen kantapäätä yritetään paikata istuttamalla kookas sentteri Pasi Reunanen pakiksi.

Forssassakin tv-pelissä hyvin torjunut maalivahti Tommi Niemelä on ollut täysipainoisesti harjoituksissa mukana ja pelaa myös tänään. Niemelän armeijakomennus loppuu ja mies pääsee keskittymään jääkiekkoon ilman inttimurheita.

Ykkössentteri Janne Lehtinen oli tauolla Mestis-maajoukkueen mukana Ranskassa. Järvisen lähdettyä Hermekseen joukkue äänesti Lehtisen kapteeniksi, joka saa varakapteeneisekseen Pasi Tammisen ja Antti Uiton.

- Ihan mukavasti oli Jannella pelit mennyt. Pari maalia jäi paikoista tekemättä, mutta vastuuta oli tullut silloinkin, kun oli tiivistetty kolmeen ketjuun. Jannen ketju oli tehnyt viisi tai kuusi maalia ja päästänyt vain yhden, ahmavalmentaja Kari Lehtinen kertasi poikansa otteita.

Joukkue äänesti Lehtisen kapteeniksi Järvinen tilalle. Varakapteeneiksi kevätkaudelle valittiin Pasi Tamminen ja Antti Uitto.

Uutena miehenä Ahmoihin siirtyy Kimmo Hokkanen, joka ei kuitenkaan liene vielä FPS-ottelussa mukana.

- Kaverilta oli ihan positiivinen esitys Heinolassa. Hyvä yritys koko ajan, kuten näillä Jukureista tulijoilla on tapana, kookas kaveri ja hyvä lisä ryhmään, Lehtinen luonnehti.

Uusiutunut ykkösnyrkki tappoaseena

Tsekkilaituri Martin Lamich siirtyi joulutauon aikana Hermeksestä FPS:aan try-outille, ja mies näytti heti avausottelussaan mikä on miehiään. Jan Sochorin ja Toni Ronkaisen kanssa ykkösvitjan muodostanut kolmikko esitti parasta forssalaisten ketjutyöskentelyä koko alkukautena, mikä osoittaa trion iskukyvyn. Erityisesti Sochorin ja Lamichin välinen yhteispeli toimi kuin ajatus.

Ahmoja vastaan FPS saa apuja HPK:sta, kun isokokoinen sentteri Juhamatti Yli-Junnila palaa viherpaitaan. Yli-Junnila istutetaan kolmoskenttään Marko Ronkaisen ja Jaakko Kallion kanssa, mikä takaa forssalaisille kolme hyökkäyspäässä ratkaisuihin kykenevää kentällistä. Joskin myös nelosvitja näytti osaamistaan ottelussa Hokkia vastaan, kun varsinkin Mika Tasalan vauhti on parantunut huomattavasti kauden edetessä.

Forssalaisten puolustuksessa Joni Kujala nousee jälleen pelaavaan kokoonpanoon ja Jarmo Ruohomaa palaa A-junioreiden riveihin. Maalissa aloittanee Tommi Kela, joka pelasi erittäin vahvasti Hokkia vastaan palattuaan Mestis-maajoukkueen Ranskan-matkalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle