TuTo ennakkosuosikkina Forssaan

MESTIS / Ennakko
TuTo matkaa torstaina kotikautensa avaavan Forssan Palloseuran kotiluolaan selvänä ennakkosuosikkina. Ilmassa on paikallisväännön tuntua, sillä molemmissa joukkueissa turkulaisia riittää enemmän kuin kotitarpeiksi.

- Se on paikallisottelu. Turkulaisia koko nippu täynnä. Varmaan tulee mielenkiintoinen peli ja meidän ketjuilla tilaisuus näyttää miten he selviytyvät pienissä kaukaloissa ja tilaisuus katsoa pystymmekö me pelaamaan ns. nikkarikiekkoa. Elementtejä meillä siihen on. Hyvä tapahtuma tulee siitä varmasti, TuTon Ismo Lehkonen arvioi ottelua ja jatkoi.

- Viime vuonna ei voitettu Forssan peleistä kumpaakaan muistaakseni. Nyt olisi hyvä yrittää kääntää sitä kurssia. Helposti sieltä ei saa niitä pisteitä.

TuTon peli on ollut aika näyttävää kotipeleissään. Viime tiistaina TuTo dominoi koko ottelun kiekollisesti toisen erän alkua lukuunottamatta ja laukoi Haukkojen maalia kohti hurjat 74 kertaa. Viimeistely onkin ainoa elementti, joka TuTon pelissä on mättänyt kahdessa ottelussaan.

TuTolla ei ole loukkaantumishuolia. Itse asiassa rinki on niin laaja, että kaikki sopimuspelaajat eivät edes mahdu kokoonpanoon. Kenties jossain vaiheessa puolustaja Matti Kesseli ja Aki Keinänen saattavat tulla kokoonpanoon. Nykytilanne että he eivät mahdu kokoonpanoon. Molempia riivaa huono kuntopohja ja ilman sen radikaalia paranemista he eivät ilman loukkaantumisia tule peliaikaa saamaan. Kesseli on näistä kahdesta lähempänä pelipaikkaa.

TuTon peli on ollut kotipeleissään niin vakuuttavaa, että viime vuodestakin heikentyneellä ja pelaajapulassa olevalla FPS:llä tulee vaikea ottelu, josta pisteet tulevat olemaan kiven alla. Forssan kaukalo on pienempi, ja verrattuna Turkuhallin lentokenttään sillä saattaa olla jotain vaikutusta TuTon pelisysteemin onnistumiseen.

Forssan Palloseuran lähtö kauteen on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut. Torstaina Vaasan Sport kylvetti kotonaan forssalaisia rumin luvuin.

FPS:n pelaajapaletti on kauden alkaessa vielä todella sekaisin. Joukkueen valmentaja Mikko Sokka on ilmoittanut odottavansa liigasta apuja, kun SM-liigajoukkueet viimein lyövät lukkoon kokoonpanonsa. Poikkeuksellisen pelaajamarkkinatilanteen takia nuo lukkoonlyömiset saattavat tapahtua vasta lokakuussa. Tai olla tapahtumatta.

Ennen vahvistusten saapumista Forssan märkäkorvaisilta pelaajilta vaaditaan epärealistista tason nostoa.

FPS pääsee torstain otteluun lähes terveenä, sillä sivussa on ainoastaan jouluun asti lepäävä Asko Rantanen. Jussi Kulmalan polvi on kestänyt harjoittelua ja näin ollen mies on mukana jo torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle