Pakkopullaa vai taistelua pisteistä?

LIIGA / Ennakko
Onko Ilves jo henkisesti päättänyt kautensa ja keskittyy liigakarsintoihin? Vai onko jostain ollut löydettävissä yön aikana sellainen tahtotila, jolla joukkue pesisi kasvonsa kotiyleisön edessä? Vai onko nousukiidossa oleva SaiPa aivan liian kova vastus alamaissa vaeltelevalle kotijoukkueelle?

Kuntokäyrät

Ilveksen kohdalla ei kuntopuntarista juurikaan voi puhua. Joukkue on tarponut tappion suossa jo kahdeksan kierrosta, sen viimeisin voitto on kuukauden päästä, kun se tammikuun 19. kaatoi Tapparan lukemin 5-2. Joukkueen esityksiä seuratessa tuntuu siltä, että lähes kaikki on mennyt kauden aikana pieleen, eikä menestyksen tielle enää osata palata. Tää korutont’ on kertomaa, näillä tunnetuilla sanoilla vo hyvin kuvata tamperelaisten menestymättömyyttä, mutta myös nykytilaa muutenkin.


Samuli Kivimäki oli perjantaina Ilveksen ykkösiä.
Teemu Eirtovaara - http://eirten.kuvat.fi

Vierasjoukkue SaiPa on selvästi nousukuntoinen,sen viime kierroksia koristavat voitot Bluesista ja Ässistä. Siinä, missä lappeenrantalaiset jossain vaiheessa pyristelivät karsintapeikkoa vastaan, niin nyt viimeisenä majailevaan kotijoukkueeseen on tullut eroa 15 pistettä. Eikä poissuljettu ole sekään vaihtoehto, että SM-liigan viiden ottelun kuntopuntarissa ottelupistearvolla 1,80 sijalle seitsemän sijoittuva illan vierasjoukkue taistelisi paikasta pudotuspelijoukkueiden aatelissa.

Ratkaisun paikat

Lauantai-illan taistelu lienee hyvä esimerkki siitä, kuinka joukkueen tilanne vaikuttaa lumipallon tavoin sen esityksiin. Onnistumiset generoivat onnistumisia, voitot voittoja. Tämä puolestaan ei voi olla vaikuttamatta taisteluhenkeen ja otteisiin kaukalossa. Hyvänä esimerkkinä tästä on SaiPan voitto Ässistä perjantaina. Asennetta ja taisteluhenkeä - maalivahtipelaamisesta alivoiman tappamiseen - onnistumisia maalinteossa juuri oikealla hetkellä, siinä ne SaiPan aseet, joilla Ilveskin voitaisiin nollata Ässien tavoin.

Moni tamperelainen – Ilves-johto mukaan lukien – löytäisi niin mielellään sen viisasten kiven, jonka avulla Ilves saataisiin samanlaiseen kiitoon, kuin missä se oli viime talvena. Siinä missä voitot saavat aikaan uusia voittoja, niin tappiot seuraavat niin ikään toisiaan – ja vieläpä luvattoman helposti. Pitkä tappiosarja onkin heikentänyt tehotonta Ilvestä entisestään. Ja vastustajan maalivahti on niin monen kerran ollut se vastustajan paras pelaaja.

Yhdeksi illan ratkaisukohdiksi muodostuneekin maalivahtipeli. Sen järjestämisessä SaiPan valmentaja Ari-Pekka Selin on kuumesairaan Jere Myllyniemen parantuessa positiivisen ongelman edessä, kun valittavana on Myllyniemen ohella perjantaina nollat torjunut Richard Ullberg. Jos Ullbergin perjantainen esitys on minkäänlainen suositus, niin lauantain pelaavaa SaiPa-vahtia ei tarvitse kauaa arvailla.

Ilveksen kohdalla maalin eteen luistelevaa vahtia on vaikea ennustaa, sillä kukin Ilves-vahdeista on päässyt vuorollaan maistelemaan kaukaloon tappion tuskaa. Perjantaina vuorossa oli ensin Vesa Toskala kahden erän verran, kolmannessa erässä vuoron sai nollat torjunut Sami Aittokallio. Miika Wiikman on ollut tosi töissä helmikuun alussa Turussa TPS:ää vastaan. Vaikka ennustaminen onkin vaikeaa, niin Aittokallioon päätyminen lienee todennäköisin ratkaisu.

Kokoonpanot

Ilvekseltä puuttuvat sairaslistalla olevat Konsta Mäkinen sekä Matias Sointu. Vierailija SaiPa puolestaan joutunee jättämään kokoonpanostaan pois seuraavan listan verran pelaajia: Riley Armstrong, Juuso Kaijomaa, Anssi Löfman ja Jere Pulli. Nähtäväksi sitten jää, onko Jere Myllyniemi toipunut kuumeesta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 2 2 4
2.Jesse Saarinen 1 2 3
3.Elmeri Kaksonen 1 2 3
4.Ville Koho 1 2 3
5.Jesse Mankinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle