SaiPa hamuaa ensimmäisiä kotipisteitä

LIIGA / Ennakko
Tampereen Ilves on viihtynyt viime kausina Lappeenrannassa. SaiPa on kukistanut tupsukorvat kotonaan viimeksi vajaat kolme vuotta sitten.

Kuntokäyrät

SaiPa aloitti kautensa kolmella kolmen maalin tappiolla, kunnes viime perjantaina joukkue avasi kuluvan kauden voittotilinsä Turussa TPS:n vieraana. Seuraavana iltana oli vuorossa Jokereiden kohtaaminen Helsingissä. Kahden erän jälkeen keltapaidat olivat kahden maalin johdossa, mutta narrien viimeisen erän rynnistys nosti isännät 4-3-voittoon upeasti taistelleesta SaiPasta.

Siinä missä SaiPa on löytänyt maalintekoon voimaa ja juonikkuutta, on Ilveksellä käyrä osoittanut alkukierrosten jälkeen päinvastaiseen suuntaan. Sarja-avauksessa peräti kahdeksan osumaa värkännyt tupsukorvalauma on neljän viime ottelun aikana onnistunut vain kuusi kertaa. Viimeksi Ilves jäi kokonaan maaleitta, kun Kärpät haki pisteet Hakametsästä 0-3-lukemin. Ilves yrittää Lappeenrannassa katkaista kolmen ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkea.

Ratkaisun paikat

Ilves on raikkaan alun jälkeen vaipunut tappioputkeen ja maalinteosta on tullut tuskaista. SaiPa sen sijaan löysi Turun ja Helsingin kiertueella kaksi toimivaa ja ratkaisuihin pystyvää hyökkäysvitjaa. Lisäksi Brian Salcidon saapuminen kokoonpanoon näyttää nostaneen koko joukkueen tasoa ja esimerkiksi ylivoimapeliin SaiPa on saanut lisää ideaa ja vaarallisuutta.


Ilves jätti harjoituskaudella SaiPan nollille Lappeenrannan turnauksessa.
Anette Naroma - http://anskun.net

Nimekkäistä hankinnoista huolimatta Ilveksen puolustuspää ei ole toiminut toivotulla tavalla. Virheitä syntyy vielä liikaa ja hyökkäyksiinlähdöissäkin on parantamisen varaa. Maalin suulla sen sijaan tupsukorvilla on hyvä kaksikko. Vesa Toskala ja Miika Wiikman ovat kumpainenkin torjuneet hyvin, ja tiistaina tamperelaisten maalilla voidaan nähdä kumpi tahansa.

SaiPan nouseva vire vastaan Ilveksen laskeva trendi antavatkin luvan odottaa etukäteen varmasti tasaisempaa kotiottelua Kisapuistossa kuin kauden aiemmat koitokset.

Kokoonpanot

Kotijoukkue SaiPalta sivussa ovat Villet Paalanen ja Koho sekä Antti Aarnio. Ilvekseltä varma poissaolija on Joonas Rask. Epävarmoja tapauksia ovat Arto Tukio ja Ville Korhonen.

Kotijoukkueen maalia vartioinee Jere Myllyniemi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Elmeri Kaksonen 0 4 4
2.Anssi Löfman 2 2 4
3.Jesse Saarinen 1 3 4
4.Jesse Mankinen 1 2 3
5.Jarno Koskiranta 2 1 3
Ilves M S P
1.Mark Lee 0 2 2
2.Ville Koistinen 0 2 2
3.Teemu Huhtala 1 1 2
4.Masi Marjamäki 1 1 2
5.Martti Järventie 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle