Toimittajat: Immonen putsaa palkintopöydän

LIIGA / Artikkeli
Jatkoajan liigatoimitus veikkasi perinteiseen tapaan ensi kauden parhaita pelaajia. Viime kauden veikkausten ykkönen oli Jarkko Immonen, niin tänäkin vuonna.

Jatkoajan SM-liigatoimittajat uskovat vahvasti Jarkko Immoseen. JYP:n sentterin veikataan olevan liigan tärkein pelaaja, eli MVP, pistepörssin ja maalipörssin voittaja sekä liigan paras hyökkääjä.

Tiukin taisto käytiin siitä, kuka saa ensimmäisenä potkut. Äänet jakautuivat laajalle rintamalle, ja hieman yllättäen Jokereiden Glen Hanlonin "kannatus" osoittautui yhtä kovaksi kuin SaiPan käskijä Ari-Pekka Selinin.

Selvin voitto irtosi Juuso Puustiselle, jonka uskotaan lyövän läpi Vuoden Tulokas -tittelin arvoisesti.
Veikkaukset eivät ole aina täysin putkeen menneet, mutta tylsäähän se olisi, jos kauden aikana ei nähtäisi puskista tulevia palkintorohmuja.

Arvokkain pelaaja, paras hyökkääjä, syöttöpörssin voittaja: Jarkko Immonen, JYP

Immonen voitti kaikki kolme sarjaa selvillä eroilla muihin.

"JYPin uuden nousun symboli. Maailmanluokan pelaaja,
jota ei voi yksinkertaisesti korvata. Myös henkisellä puolella tärkeä joukkueelleen."

"Peliäly ja -silmä ovat liigan parhaat. Lisäksi mies omaa tarpeeksi pehmeät kädet ja laidoille löytyy pelaajat, jotka pystyvät maalintekoon. Näillä eväillä mies voittaa pistepörssin."

"”JYP latoo ylivoimamaaleja kovalla tahdilla, ja Immosella on siinä hämmästyttävän usein sormensa pelissä.”

Maalipörssin voittaja: Toni Koivisto, Kärpät

Koivisto voitti tämän äänestyksen neljän äänen turvin ennen Bluesin Ryan Kelleriä.

"Vauhtikone pelaa viimeisen vuotensa Suomessa ja antaa
vakuuttavat näytöt scouteille. Takoo maaleja hurjaan tahtiin Kärppien ykkösketjussa."

Jäähypörssin voittaja: Kip Brennan, HIFK

Kanadan kolossi nappasi selvän voiton tässä sarjassa. Seuraavaksi eniten ääniä keräsi hieman yllättäen Jonne Virtanen Sami Heleniuksen jäädessä kauas taakse.

"Brennanin track recordia katsoessa voidaan olla varmoja, että hanskat tulevat tippumaan. Lisäksi myös peliaikaa on varmasti luvassa. Se yhdistelmä tuo jäähypörssin kärkisijan."

Paras puolustaja: Mikko Jokela, Jokerit

Tässä äänestyskategoriassa äänet jakautuivat laajalle rintamalle. Ainoastaan Jokela sai useamman kuin yhden äänen.

”Todellinen soturi kasvoi viime kaudella ensin liigaympyröissä ja sen jälkeen MM-kaukaloissa. Nyt itseluottamus on alusta lähtien huipputasolla.”

"Ailahtelevasti puolustavan Jokereiden paras pakki. Nostanut viime kausien aikana rutiinitasonsa huipulle".

Paras maalivahti: Bernd Brückler, Blues

Viime kaudella vakuuttavasti espoolaiset finaaleihin torjunut itävaltalaisvahti sai selvästi eniten ääniä. Mestarivahti Tuomas Tarkkiin uskoi ainoastaan yksi äänestäjä.

"Voittaa torjuntatilaston ja ottaa tarvittavat kopit finaaleissa. Seikkailut ja ajatuskatkokset vähenevät selvästi."

Vuoden tulokas: Juuso Puustinen, Blues

Rapakon takaa Suomeen palannut kuopiolainen rohmusi tässä kategoriassa ääniä huimasti. Muut tulokkaat saivat vain hajaääniä.

"On heti alusta alkaen Bluesin kantavia voimia. Kunnon haastetta vuoden tulokkaan tittelistä ei välttämättä tule. Kykenee miehekkäisiin otteisiin Kanadan juniorisarjoissa vietettyjen vuosien ansiosta".

"Tekee "osalat" ja menestyy Petri Matikaisen piinkovassa koulussa. Hyvin samanlainen kuin Osala. Fyysisesti valmis liigaan ja henkinen puoli kehittynyt Pohjois-Amerikassa. Kaikki eväät liki samankaltaiseen läpimurtokauteen."

Ensimmäinen valmentajaa vaihtava seura: Jokerit ja SaiPa

Jatkoajan toimittajat eivät usko amerikanapuihin. Glen Hanlon sai yhtä paljon ääniä kuin pelaajamateriaaliltaan heikompaa SaiPaa valmentava Ari-Pekka Selin.

"SaiPa rämpii pahasti jo heti syksyllä. Jopa Ässät pysyvät edellä, kunnes valmentajan vaihto ja muutama uusi vahvistus auttavat SaiPaa nousemaan jumbosijalta. Puolustus ei toimi ja joukkueen pelitapa ei pure enää samoista sijoituksista taisteleviin joukkueisiin.".

"Ari-Pekka Selinin kyvyt eivät yksinkertaisesti riitä johdattamaan SaiPan kaltaista joukkuetta odotettuun menestykseen. Tosin vika on enemmän odotuksissa kuin Selinissä, mutta A-P joutunee pakkaamaan tavaransa ennen
joulutaukoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle