Mielipide

Leo Komarovin pitäisi saada puupäisten kommenttiensa takia korotettuja sanktioita

LIIGA / Kolumni
Kauden tärkeimmillä hetkillä jääkiekkoilijoilta tarvittaisiin fiksua pelaamista. HIFK:n Leo Komarov on pitkin vuotta päättänyt tehdä ja sanoa täysin päinvastoin.

Yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli, kuvataan jääkiekkoa kliseisesti.

Tätä myyttiä ovat yrittäneet purkaa esimerkiksi KalPan Aapeli Räsänen vierailemalla HS Vision Minä olen älykäs -podcastissa ja kirjoittamalla kolumneja Aamulehteen, NHL-maalivahti Kevin Lankinen niinkin yksinkertaisesti kuin lukemalla ja järjestämällä lukupiirejä sekä valmentaja Alpo Suhonen työskentelemällä teatteriohjaajana.

Ja sitten toisaalla HIFK:n Leo Komarov riuhtaisee maton fiksuuteen pyrkivien kiekkoilijoiden luistinten tai pikkukenkien alta ja suorastaan ylpeilee tyhmyydellä ja ajattelemattomuudella.

pelikieltoa pitää ehdottomasti ankaroittaa pelkästään sen takia, että Komarov kehtaa julkisesti sanoa "tietysti antaneensa muutaman iskun".

Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Pelicansin takaa-ajon yrittämisen sijaan Komarov päätti silmittömästi hyökätä jäässä makaavan vastustajan kimppuun, mikä olisi jo riittänyt oman tyhmyyden osoittamiseen.

37-vuotiaalle MM- ja olympiakultamitalistille tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan hän halusi ottelun jälkeisessä haastattelussa lisäkorostaa olevansa kliseisen yksinkertainen jääkiekkoilija.

– Näin siinä kiekon, mutta tietysti muutaman iskun annoin selkään. Ei siinä sen kummempaa.

Komarov sai Liigan kurinpitodelegaatiolta teostaan kolmen ottelun pelikiellon. Ottamatta sen enempää kantaa sanktion oikeellisuuteen, pitäisi tuomiota ehdottomasti ankaroittaa pelkästään sen takia, että ammatikseen tulosurheilussa työskentelevä ihminen kehtaa julkisesti sanoa "tietysti antaneensa muutaman iskun".

HIFK-hyökkääjä on tämän vuoden puolella aiemminkin sortunut vastaaviin puupäisyyksiin.

Helmikuussa Komarov sai ottelussa Ilvestä vastaan kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, jota hän päätti kommentoida ottelun jälkeen näin.

– Ehkä joillekin nuorille pelaajille noita voi antaa, mutta toisaalta ihan sama. En edes tiennyt, että tuollaisia jäähyjä on vielä olemassa.

Mitä muuta työtä voi tehdä tietämättä, millaiset reunaehdot työnkuvaa määrittävät? Ja kyllä, olen miettinyt myös vitsailun mahdollisuutta, mutta ei sekään fiksua olisi. Idiootiksi tekeytyvälle naureskellaan eikä naureta hänen kanssaan.

Maaliskuussa Komarov oli jo tavallaan oppinut käytösrangaistuksien olemassaolon, mutta jääkiekon perusajatus maalintekopelinä oli edelleen hakusessa.

– Kyllä jokainen tietää, mikä roolini on. Noita sattuu aina välillä. Näyttää vähän paremmalta, kun on jäähyminuutteja.

Ensimmäisen pudotuspeliottelun jälkeen Komarovilla on 25 jäähyminuuttia, otteluvoitot ovat Pelicansille 1–0. Kumpikaan tilasto ei Komarovin kannalta näytä yhtään hyvältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös