Liiga-pudotuspelit: Hurmiossa pelannut KalPa sysäsi kurittoman Ilveksen kuilun partaalle

LIIGA / Uutinen
KalPan Andreas Okany laukoi kaksi osumaa Ilveksen verkkoon.
KalPan ja Ilveksen välisen puolivälieräsarjan neljäs osa ratkesi tällä kertaa varsinaisella peliajalla. KalPa juhli kotonaan voittoa lukemin 4–2.

KalPan ja Ilveksen välisessä puolivälieräsarjassa nähtiin jälleen tasainen näytös, joka ratkesi tamperelaisten jäähyilyyn ja kuopiolaisten vahvaan kotipelaamiseen. KalPa nousi ottelussa kahden maalin takaa voittoon. Voiton takuumiehet Andreas Okany ja Oliver Kapanen nakuttivat kaksi tehopistettä mieheen.

KalPa–Ilves 4–2 (Otteluvoitot 3–1)

Avauserä oli suurelta osin KalPan hallussa, vaikka Ilvekseltä nähtiin muutama laadukas maalipaikka. Erän puolivälissä isännille tuomittiin rangaistuslaukaus, kun Sami Niku koukkasi rikkeen arvoisesti Aleksi Klemettiä. Kapasen suoritus oli kuitenkin helppo torjuttava Jakub Málekille.

Jälkimmäisellä puoliskolla erä sai lisää draamaa, kun Matias Mäntykivi huitoi itselleen ulosajon. KalPa hyödynsi tilaisuuden Filip Westerlundin laukoessa illan avausosuman, mutta Šimon Stránský tasoitti taiston tasavajaalla Mäntykiven huitaisun kohteeksi joutuneen Lasse Lappalaisen istuessa jäähyaitiossa.

Toisessa erässä kuriton Ilves aloitti vahvasti, kunnes Adam Clendeningin erän ensimmäisen rangaistuksen aikana isännät ottivat jälleen hallintaa itselleen ja vieraat siirtyivät puolustuskannalle. Vieraiden Joona Ikonen kampesi alivoimalla läpiajoon, mutta Stefanos Lekkas ja KalPa-puolustus selvittivät tilanteen.

Erän jälkimmäisen puoliskon aikana Clendening otti ottelun erikoisimman rangaistuksen, kun hän nappasi kaksiminuuttisen arvoisesti Kapaselta mailan itselleen. Ennen erikoistilannetta Benjamin Korhonen sai osumaa maalinedustilanteessa, mutta hyökkääjä pystyi jatkamaan tärskystä huolimatta otteluaan. Vajaalla pelanneen Ilveksen Eemeli Suomi laukoi erän ainoan osuman noin seitsemän minuuttia ennen erätaukoa.

Kolmas kaksikymppinen oli Ilveksen paras erä, mutta kaksi peräkkäistä kaksiminuuttista sekoittivat vieraiden pakan jälleen ja hurmiossa pelannut kotijoukkue nousi takaa ottelun loppupuolella voittoon. Tunteet olivat pinnassa läpi ottelun ja pientä nokkapokkaa oli havaittavissa myös tässä erässä.

KalPa nousi varsinaisella peliajalla ensin rinnalle ja lopulta ohi. Ensin Okany yllätti Málekin tarkalla laukauksella ja muutama minuutti myöhemmin Matyáš Kantner huudatti kotiyleisöä. Ilves haki ilman maalivahtia tasoitusta, mutta Okany viimeisteli illan toisen osumansa tyhjään verkkoon. Isäntien vahva peli ja Lekkasin torjunnat takasivat KalPalle voiton.