NHL: Bäckströmin muuri murrettiin, Kiprusoff loisti ulkojäällä

NHL / Uutinen
Ilman kapteeniaan Mikko Koivua pelannut Minnesota Wild kärsi rankkaritappion Detroit Red Wingsille Niklas Bäckströmin loistopelistä huolimatta. Miikka Kiprusoff venyi nollapeliin Calgary Flamesin ja Montreal Canadiensin kohdatessa ulkojäällä.

Martin Havlatin maali riitti pisteeseen.

Kätensä perjantain Anaheim-kamppailussa loukannut Wild-kapteeni Mikko Koivu oli Minnesotan nimekkäin poissaolija, kun joukkue kohtasi kotonaan kestomenestyjä Detroit Red Wingsin. Koivun vamma saattaa osoittautua loppukauden kannalta vakavaksi, joten uusia ratkaisukeinoja kaivattiin.

Ottelussa mentiin aluksi kaksi erää maalittomana. Niklas Bäckström jatkoi loisto-otteitaan kotijoukkueen takalinjoilla pitämällä joukkuettaan kaksi erää pystyssä. Kolmannen erän alussa Nicklas Lidström rikkoi ottelun kuparisen ohittamalla Bäckströmin ajassa 1.10. Martin Havlat tasoitti ottelun kolme ja puoli minuuttia myöhemmin.

Ratkaisu saatiin vasta rangaistuslaukauksilla. Pavel Datsjuk onnistui ensimmäisenä ampujana. Tämän jälkeen nähtiin kolme hutia, kunnes ratkaisijaksi nousi kotiyleisön vihaama Wings-veteraani Todd Bertuzzi, joka kolmantena vetäjänä onnistui tekemään ratkaisevan osuman Bäckströmin selän taakse.

Kotiyleisön vihaama

Wildin kannattajien keskuudessa Bertuzzi on kantanut arkkivihollisen viittaa tämän virnuiltua vastustajilleen vuoden 2003 pudotuspeleissä. Tuolloin Vancouver Canucksissa pelannut Bertuzzi käski Wild-fanien olla ostamatta lippuja pudotuspelisarjan kuudenteen otteluun, sillä Canucks johti ottelusarjaa 3-1. Minnesota kuitenkin sisuuntui ja nousi lopulta ottelusarjan voittoon 4-3.

– Ei ole parempaa paikkaa saada kahta pistettä [joukkueelle] ja myös tehdä voittomaalia. Täällä on upea tunnelma. Joka kerta kun tulemme tänne, peli on faneille todella hyvä, 1000:nnen NHL-ottelunsa pelannut Bertuzzi ylpeili virtaa täynnä.

Suomalaisvahti Bäckström torjui ottelussa 38 kertaa, tullen valituksi ykköstähdeksi tappiosta huolimatta. Laitahyökkääjä Antti Miettinen jäi pisteittä.

Kipper loisti ulkojäällä

Calgary Flamesin maalivahti Miikka Kiprusoffin loistopeli puolestaan riitti voittoon. "Kipper" venyi eteen peräti 39 kertaa päästämättä yhtään laukausta selkänsä taakse, varmistaen joukkueelleen 4-0-voiton ulkoilmaottelussa Montreal Canadiensia vastaan.

Alhainen lämpötila pelipaikalla vaati erikoisjärjestelyjä. Kiprusoff ei kuitenkaan pukeutunut useiden pelaajien tapaan neopreenipukuun, koska se tuntui liian kuumalta. Erätauolla Kiprusoff lisäsi kuitenkin vaatetusta.

– Ensimmäinen erä oli aika tuulinen. Piti lisätä hieman ensimmäisen erän jälkeen, meillä on täällä hyviä vaihtoehtoja. Sitten tarkenin, Kiprusoff kuvaili vaatetaktiikkaansa.

Rene Bourque teki Calgaryn maaleista kaksi. Anton Babtsjuk teki Flamesin toisen maalin alivoimalla. Olli Jokinen syötti Calgaryn maaleista ensimmäinen, Niklas Hagmanin jäädessä tällä kertaa vaille tehopisteitä.

Ilman tehopisteitä jäi myös Ville Leino, mutta Philadelphia Flyers onnistui silti hakemaan tärkeät pisteet New Yorkista 4-2-vierasvoitossa Rangersia vastaan.