Taas kohdataan

LIIGA / Ennakko
Blues aloittaa kolmen ottelun viikkonsa tiistain kotiottelulla JYPiä vastaan. Vaikka ottelu on vasta kauden yhdestoista kummallekin joukkueelle, se on jo kolmas keskinäinen kohtaaminen.

Kuntokäyrät

Edelliset kohtaamiset pelattiin saman viikon aikana heti JYPin valmentajanvaihdoksen jälkeen. Jyväskylässä kotijoukkue vei ottelun 2-1 entisen Blues-pelaajan Arto Laatikaisen jatkoaikaosumalla. Espoossakin juhli kotijoukkue, ja maaleja nähtiin vieläkin vähemmän, sillä Roope Talaja oli sen ottelun ainoa maalintekijä.

Viime viikolla molemmat pelasivat kaksi ottelua. Blues kärsi molemmissa tappion ja on nyt pelannut viisi erää sekä jatkoajan ilman maalia. Ilvestä vastaan joukkue johti 2-0 ensimmäisen erän jälkeen, mutta tupsukorvat nousivat tasoihin ja lopulta voittoon voittomaalikilpailussa. Jokereita vastaan Blues kärsi 0-3-tappion Helsingissä viimeisen osuman syntyessä tyhjään maaliin.

JYP vastaavasti voitti molemmat ottelunsa. SaiPa-ottelusta saattoi silti jäädä jonkin verran hampaankoloon, sillä joukkue menetti kolmen maalin johtonsa päätöserässä. Harri Pesonen ratkaisi kuitenkin ottelun hurrikaanipaitojen eduksi voittomaalikilpailussa. Kärppiä vastaan JYP voitti varsinaisella peliajalla, ja se oli samalla kauden ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto jyväskyläläisille.

Ratkaisun paikat

Bluesin maalivahdin Petri Koiviston torjuntaprosentti 92,51 on kohtuullisen hyvä. Peliesitykset kertovat kuitenkin aivan muuta, sillä helppoja maaleja on uponnut jos ei jokaisessa, niin vähintään joka toisessa ottelussa.


Kurki pystyy pelaamaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kun Bluesin maalimäärät muuten ovat olleet erittäin pieniä, on trendi huolestuttava. Vain kerran Bluesin ottelussa on tehty yhteensä enemmän kuin viisi maalia kauden aikana. Se tapahtui liigan avausviikonloppuna HIFK:n vieraana.

Bluesin hyökkäyspelissä on koko alkukauden näkynyt se, että on haettu liikaa hienoja osumia, ja jossain vaiheessa on tullut huono syöttö, mikä on sitten pilannut tilanteen. Parhaiten suoraviivaisuutta on löytynyt Roope Talajalta, joka piti hetken aikaa jopa joukkueen kultakypärää.

JYPin paras ase on ollut ylivoimapeli. Maaleja on tullut runsaasti, mutta toisaalta ylivoima-aikakin on liigan kärkeä.

JYPin avainhahmot ovat monilta osin aloittaneet kauden vaatimattomasti. Eric Perrin on syöttänyt kuusi osumaa, mikä riittää kultakypärään. Maalitili on kuitenkin vielä avaamatta. Myös joukkueen kapteeni Juha-Pekka Hytönen on ollut vaisu alkukaudella.

Kokoonpanot

Molempien joukkueiden kokoonpanossa nähdään uusi nimi. Blues lainaa Jokipojista Juuso Rajalaa, joka on aikaisemmin pelannut 50 liigaottelua Lukon ja TPS:n väreissä. Vastapainoksi Bluesin riveistä Joensuuhun matkustivat Miro Aaltonen ja Roope Ranta.

JYP ilmoitti viime viikolla Pavel Skrbekin hankinnasta. Suurimman osan urastaan Ruotsin Elitserienissä pelannut pelaaja tunnetaan nimenomaan puolustavana puolustajana. Tarkkaa tietoa siitä, milloin hän tekee liigadebyyttinsä, ei ole.

Bluesin loukkaantumislistalla ovat Matti Järvinen ja Valtteri Virkkunen. JYPin riveistä pois on puolustaja Kalle Koskinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Ville Lajunen 1 4 5
2.Camilo Miettinen 3 1 4
3.Teemu Ramstedt 0 2 2
4.Kristian Kuusela 1 1 2
5.Tommi Huhtala 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle