Huhtala ratkaisi puuduttavan voittomaalikilpailun

LIIGA / Raportti
Bluesin ja JYPin kauden kolmas kohtaaminen päättyi kotijoukkueen voittoon voittomaalikilpailun jälkeen. Ainoana rankkarissaan onnistui Tommi Huhtala seitsemännellä laukaisukierroksella.

Voittomaalikisan osuma oli Huhtalalle kauden ensimmäinen onnistuminen, joskin tilastoihin sitä ei merkitä. 11 pelin jälkeen laiturilla on kasassa neljä maalisyöttöä.

– Hienoa, että Huhtala sai vihdoin onnistumisia. Hän painaa joka päivä kovaa hommia, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat heppoisesti tuomitut kaksiminuuttiset, mutta ylivoimapeli takkusi kummassakin päässä.

Ratkaisija Huhtala on alkukaudesta kärsinyt hieman myös ketjukavereistaan, kun kakkosketjun keskellä koittaneet Camilo Miettinen ja Tomi Sallinen eivät ole kyenneet ruokkimaan Huhtalaa ja Petri Lammassaarta parhaalla mahdollisella tavalla. Tänään espoolaisten kakkosen keskellä luisteli Mestis-laina Juuso Rajala, joka ei onnistunut sen paremmin. Ykkösketjun pelinrakentaja Teemu Ramstedt tekee peliä illasta toiseen fantastisesti, mutta laitureiden ruuti on märkää. Samaa voidaan sanoa JYP-hyökkääjistöstä. Blues ja JYP ovat liigan pohjalla tehdyissä maaleissa.

Heikot maalisaldot heijastuivat myös voittomaalikilpailuun. Molemmilla joukkueilla on tukku ison maalintekopotentiaalin pelaajia, mutta yritykset jäivät todella mitäänsanomattomiksi.

Maalineduspeli isossa osassa

Niin pelin kulku kuin tuomarilinjakin heilahtelivat voimakkaasti. Pelin alussa molemmat joukkueet pääsivät koittamaan ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Paras paikka oli Bluesin Kristian Kuuselalla, joka tälläsi huippupaikasta kiekon reilusti yli maalin. JYP meni erän 10. minuutilla johtoon, kun Kristian Näkyvän laukaus yllätti Petri Koiviston.

Toisen erän alkupuolella Blues vyörytti kovaa, mutta tuhlasi maalipaikat huonoihin viimeistely-yrityksiin ja Joni Myllykosken huipputorjuntoihin.

JYPin toinen maali syntyi ottelun puolivälissä. Puolustajapari Mikael KurkiJani Hakanpää ei ollut tehtäviensä tasalla maalin edessä, ja myöhemmin ottelussa itseään kolhinut Harri Pesonen pääsi tuikkaamaan illan toisen. Bluesin kolmosparin peliaika jäikin hyvin vähäiseksi.

Blues sai maalihanat pian Pesosen maalin jälkeen auki. Myllykoskelle ei jäänyt mitään mahdollisuutta, kun niin Toni Kähkönen kuin maalinteossa onnistunut Petri Lammassaarikin saivat kokeilla maalin edestä reboundia. Bluesilla oli toisessa erässä vielä hyvä mahdollisuus päästä tasoihin, kun hapuilevasti pelannut Olli Malmivaara ampui kiekon katsomoon tarjoten Bluesille kahden miehen ylivoiman. Tommi Huhtala kilautteli kertaalleen tolppaa, mutta sen lähemmäksi ei Blues päässyt. Espoolaiset liikuttivat kiekkoa totutusti hyvin, mutta hakivat liiaksi "varmaa maalia" takatolpalta.

´


Myllykoski ohitettiin vain puolustuksen nukkuessa.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Päätöserässä Blues pääsi tasoihin, kun kiekko laitettiin taas lähietäisyydeltä sisään, nyt Camilo Miettisen lavasta.

"Mielenkiintoinen jääkiekkotrilleri"

JYP oli varsinaisen peliajan loppuhetkillä selvästi aktiivisempi, ja oli pariinkin otteeseen lähellä voittomaalia. Kiekko saatiin kuitenkin vain tolppaan ja maaliviivan tuntumaan, mistä sen pelasti Oskari Korpikari. Tilanteessa sekoillut Petri Koivisto kesti lopun myllytyksen muutoin hyvin.

Joukkueiden päävalmentajat näkivät pelin melko samalla tavalla.

– Maalipaikkoja oli varsinkin toisessa erässä paljon molemmin puolin. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat samanlaista taistelukiekkoa. Jääkiekkotrillerille saatiin vielä huipennus pitkässä voittomaalikilpailussa. Varmasti ainakin yleisölle mielenkiintoinen ja tapahtumarikas jääkiekkoilta, näki ottelun kulun JYPin päävalmentaja Jyrki Aho.

– Tietenkin olen äärimmäisen iloinen koko joukkueen puolesta. Kaikki pistää paljon likoon joka päivä. Tehottomuus vaivaa, mutta kuitenkin iso hatunnosto joukkueelle – nousu 0-2:sta voittoon, Marjamäki sanaili.

Valmentajat pyörittelivät päätään otteluohjelmalle. Molemmilla on useita vastustajia kohtaamatta, mutta keskenään on mitelty jo kolmesti.

– Onneksi ei tarvitse nähdä vähään aikaan, Marjamäki sanoi leikkisästi Aholle lehdistötilaisuuden päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle