Virmanen: Vopat tuo röyhkeyttä

LIIGA / Artikkeli
Jokereiden toimistolla oli taas hetken puhelinlinjat kuumina, kun luottohyökkääjä Tony Virta loukkasi polvensa vakavasti. Toimitusjohtaja-valmentaja Matti Virmasen ei kuitenkaan tarvinnut tehdä raskasta kartoitustyötä. Suomen kaukaloissa tunnettu Roman Vopat tarjosi itse itseään helsinkiläisseuralle.

- Vopat otti itse minuun yhteyttä itsenäisyyspäivän iltana. Neuvottelimme hänen kanssaan jo keväällä. Nyt tämä osui kohdalleen ja saimme miehen nopeasti tänne, Virmanen kommentoi Pelicans-ottelun jälkimainingeissa.

Hankinnan kanssa ei siis kauan jahkailtu. Tony Virta loukkaantui maanantai-iltana ja sai musertavan diagnoosin keskiviikkona iltapäivällä. Torstaina seura jo tiedotti palkanneensa Vopatin.

- Virta on loppukauden pois, hänellä on polvessa sekä etu- että sivuside poikki. Meidän oli vaan pakko reagoida siihen, Virmanen sanoi.

Virta on tunnettu paitsi tasaisen varmana pistenikkarina myös armoitettuna työmyyränä. Hänet korvaava Vopat on vielä selkeämpi roolipelaaja. Tsekkihyökkääjä on tehnyt 228 SM-liigaottelussa yhteensä 101 tehopistettä.

- Odotamme vielä vahvempaa hyökkäyspeliä. Tiedämme, että hän ei ole mikään maalintekijä, mutta toivottavasti hän tuo röyhkeyttä maalin eteen.

- Pääsimme (Pelicans-ottelun) kahdessa ensimmäisessä erässä pelaamaan aika paljon ylivoimaa, mutta emme tehneet maalin maalia. Rohkeita miehiä tarvitaan maalin eteen maskiin. Nykykiekossa on vaikea tehdä maaleja, jos ei ole miehiä maalilla. Uskon, että tähän Roman Vopat on oikea mies tähän, Curt Lindströmin apuvalmentaja analysoi.

Hankintaruletti on pyörinyt vinhasti Ilmalassa. Virmanen ei kiistä, etteivätkö lisähankinnatkin olisi vielä mahdollisia. Akuuttia tarvetta vahvistuksille ei kuitenkaan ole.

- Ei tällä hetkellä. Totta kai katsomme tilannetta tammikuun loppuun asti, että mikä joukkueen tilanne silloin ja missä olemme sarjataulukossa.

- Me emme ole missään tapauksessa luovuttaneet, niin kuin ei varmaan kukaan muukaan tässä sarjassa. Me teemme kaikkemme noustaksemme eteenpäin, ja jos se vaatii pelaajavaihdoksia, niin niitä tehdään, Virmanen sanoi päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle