Jokereille tukku jatkosopimuksia ja kaksi uutta vahvistusta

LIIGA / Uutinen
SM-liigassa toiseksi päättyneellä kaudella sijoittunut Jokerit on julkaissut kasan pelaajasopimuksia. Uusina niminä joukkueeseen liittyvät Tony Virta ja Ilari Filppula.
taustaa

Kolumni: Jokerijunan vauhti kiihtyy?

[lue lisää]



Haastattelu: Virta ja Filppula innolla Jokereihin

[lue lisää]



Jokerien päivitetty pelaajalista

[lue lisää]

Kesällä 33-vuotta täyttävä Virta on aiemmin pelannut SM-liigaa kotiseuransa HPK:n lisäksi TPS:n paidassa. Ulkomailta Virralla on kokemusta Saksasta, Yhdysvalloista, Ruotsista ja viimeksi Sveitsistä, jossa hän pelasi kuluneen kauden Zürich Lionsin riveissä.

Uransa parhaat kaudet Virta pelasi Turussa vuosituhannen vaihteessa. Hän oli voittamassa TPS:lle kolmea peräkkäistä mestaruutta ja viimeisellä TPS-kaudellaan 2000-01 hänet palkittiin Lasse Oksanen -palkinnolla runkosarjan parhaana pelaajana.

- Olemme kolme vuotta yrittäneet häntä tänne saada ja nyt vihdoin onnistuimme. Olen todella tyytyväinen, että saimme tämän tyylisen ja tämän tason pelaajan Jokereihin, seuran toimitusjohtaja Matti Virmanen ilakoi.

Virta on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin laidassa kuin keskelläkin. Hänen pelaamisensa perustuu kovaan työntekoon, mutta taitotaso riittää ratkaisuihin myös hyökkäyspäässä. Viimeisimmät kaudet ovat kuitenkin olleet pisteiden valossa aiempia heikompia. Virran sopimus on mallia 1+1.

Vuoden mittaisen sopimuksen tehnyt Ilari Filppula on lyhyen liigauransa aikana jäänyt pahasti veljensä varjoon. Nuorempi veli Valtteri on kahden edelliskauden aikana kehittynyt maajoukkuetason keskushyökkääjäksi, kun taas kolme vuotta vanhempi Ilari on vasta samaan aikaan noussut liigatasolle Jyväskylässä.

Ennen kaksi vuotta kestänyttä JYP-pestiään Filppula haki liigapaikkaa juuri Jokereista. Kaudet 2001-03 sujuivat kuitenkin Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa. Ensimmäisellä Mestis-kaudellaan Filppula palkittiin vuoden tulokkaana, jälkimmäisellä taas herrasmiespelaajana. Lisäksi kausi 2002-03 tuotti valinnan sarjan ykköstähdistöön.

Laiturin tontilla viihtyvän Filppulan pelilliset vahvuudet ovat pelintekemisessä: hänellä on veljensä tavoin erinomainen kiekonkäsittely- ja syöttötaito. JYP-kausinaan Filppula on kehittynyt myös luotettavaksi kahden suunnan pelaajaksi. Filppuloita nähdään Jokereissa ensi kaudella kaksin kappalein, sillä pikkuveli Valtteri on kirjoittanut seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Uusien hankintojen lisäksi Jokerit ilmoitti jatkaneensa lähes koko jäljelläolevan runkopelaajistonsa sopimuksia. Ainoastaan Juha Lind, Quinn Hancock ja Glen Metropolit jättävät joukkueen.

- Mikäli Tim Thomas ei saa paikkaa NHL:stä, hän pelaa meillä, Virmanen lupasi.

- Tulevan kauden joukkue on suurinpiirtein saman hintainen kuin edellisen, eli noin 2,3 miljoonaa euroa.

- Metropolitille etsimme vielä korvaajaa. Minulle on aivan sama, vaikka tulisi Kiinasta, jos on tarpeeksi hyvä, mutta eiköhän se Pohjois-Amerikasta tule. Joka tapauksessa se on ulkolainen, suomalaisia ei riittävän hyviä ole tarjolla. Kaksi kuukautta on jo sentteriä etsitty, Virmanen valotti joukkueen rakennuspuuhia.

» Lähetä palautetta toimitukselle