Canal+ menettämässä SM-liigaottelut

LIIGA / Uutinen
Pohjoismaiset tv-yhtiöjärjestelyt saattavat vaikuttaa tulevaisuudessa SM-liigan otteluiden televisiointiin. Suomen kilpailuvirasto on päättänyt, että ruotsalaisen TV4:n ostama Canal+ joutuu etsimään ostajan SM-liigan TV-oikeuksilleen.

TV-oikeuksiin vaikuttavat tapahtumat lähtivät liikkeelle kesällä, kun ruotsalaisen mediakonserni Bonnierin omistama TV4 hankki määräysvallan C More Group AB:sta, joka tarjoaa maksullisia TV-kanavia Canal+ -nimellä. Bonnier omistaa Suomessa myös MTV3:n, joka on Canal+:n ohella toinen kahdesta Suomen suurimmasta maksutelevisioyrityksestä. Yrityksillä on halussaan kilpailuviraston mukaan "suurin osa maksullisen televisiotoiminnan kannalta avainasemassa olevista lähetysoikeuksista".

Kilpailuviraston ehdollinen päätös sallii kaupan, mutta yhtenä ehtona on se, että Canal+ etsii SM-liigan tv-oikeuksille ostajan kilpailijoidensa joukosta. Liigan viime kesänä tehty uusi tv-sopimus jatkuu kuluvan kauden jälkeen vielä neljä seuraavaa kautta. Päätös ei vaikuta Nelosen oikeuksiin näyttää SM-liigan otteluita vapaasti vastaanotettavilla kanavilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle