Kärpät selkeästi KalPaa parempi

LIIGA / Raportti
Kuuden ottelun mittainen voittoputki katkesi tylyllä tavalla, kun KalPa otti lukua kotihallissaan Kärppiä vastaan. Oululaiset olivat ottelussa selkeästi parempia. Samalla katkesi Kärppien kolmen ottelun mittainen tappioputki.

Paremmasta joukkueesta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. Kärpät ansaitsi voittonsa ja vei ottelun nimiinsä tyylikkään esityksen jälkeen. KalPan syöttöpeli oli todella huolimatonta, eikä joukkueelle tuttu kiekollinen peli lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa.

Kärppien voiton takuumiehenä hääri Miikka Salomäki. Kultakypärää kantanut nuori mies saalisti tehot 1+1 ja oli muutenkin joukkueensa paras mies. Maalivahti Ville Hostikka hoiti hienosti kotijoukkueen kiperät maalintekoyritykset, eikä mahtanut ainoalle osumalle mitään. Sen sijaan KalPan maalilla tänään torjuneella Juha Toivosella ei ollut paras iltansa.

Kärppien voiton arvoa nostaa se, että joukkueesta putosi pois pelaajia aivan viime hetkillä.

– Lähtökohdat olivat todella hankalat. Juha-Pekka Haataja lähti aamujäiltä vaimonsa tueksi synnytykseen, ja se on selkeä prioriteetti. Joonas Donskoi totesi kuivaverryttelyn jälkeen, että nivunen ei kestä. Joukkue muuttui aivan ottelun alla, Kärppien valmentaja Hannu Aravirta huokaili.

– Nostan hattua joukkueen päättäväisyydestä. Koville tämä otti, Aravirta puhalsi.

KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola ei myöskään kyseenalaistanut vierasjoukkueen paremmuutta.

– Kärpät oli tänään nälkäisempi ja ansaitsi voiton. Me hyökkäsimme rohkeasti, mutta ihmettelen puolustamisen vaisuutta. Päästimme vastustajan alueelle. Teimme pelin vaikeaksi, annettiin maalit helposti henkilökohtaisten virheiden takia, Tuokkola harmitteli.

– Pelaaminen meni sitten puurtamiseksi. Emme päässeet itse hyökkäysalueelle, sillä Kärpät tukki keskustan hyvin, Tuokkola jatkoi.


Kärpät oli potkun edellä.
Atte Rissanen http://rissanen.kuvat.fi

Salomäen tehohetki toisen erän alussa

Salomäki oli viedä Kärpät johtoon jo ottelun alkuhetkillä, mutta nuorukaisen laukaus pysähtyi tolppaan. Avausosuma merkattiin kuitenkin kotijoukkueen Kalle Kermanille, mutta erätauolle lähdettiin kuitenkin tasanumeroista Juho Keräsen maalin ansiosta.

Kärpät karkasi toisen erän alussa Salomäen suoritusten ansiosta. Ensin nuorukainen antoi nappisyötön Ivan Humlille, joka napautti läpiajosta oululaiset johtoon. Lisää seurasi hetkeä myöhemmin kun Salomäki ampui ylivoimalla Kärppien 3-1-maalin. Nuorukainen harhautti tilanteessa helposti Adam Masuhrin, joka muutenkin pelasi tällä kertaa heikosti.

Erä eteni tämänkin jälkeen eläimellisissä merkeissä. Huml pääsi vielä kertaalleen läpiajoon, mutta ei enää toistamiseen onnistunut. Michal Vondrkan karkumatka pysähtyi KalPa-puolustuksen estelyyn, mutta tuomarit eivät katsoneet tsekin kaatamista jäähyn arvoiseksi tempuksi.

Aravirta kyseli otteluvalvojalta, tuomittiinko tilanne oikein. Valmentajan mielestä tästä olisi kuulunut tulla rangaistuslaukaus. Otteluvalvoja Kari Nieminen kuitenkin tyrmäsi Aravirran mielipiteen.

– Olette te kyllä… Onneksi minulla on nauha tästä pelistä. Lähetän sitten tekstarin, Aravirta naureskeli Niemiselle.

Lehdolle uran avausmaali

Lopullinen ratkaisu tuli kolmannen erän alussa. Nico Lehto sai kunnian viimeistellä uran ensimmäisen maalinsa SM-liigassa. KalPan alakerta avusti voimakkaasti maalin syntymistä, mutta tämä ei vähennä nuoren miehen suorituksen arvoa. Aravirta valotti myös oululaisten sopimuskuvioita pilke silmäkulmassa.

– Onneksi oli ylimääräinen pakki, joka pistettiin kylmänviileästi jäälle. Todella hyvä suoritus ja sai vielä kirsikan kakun päälle, Aravirta kehui nuorta puolustajaansa.

– Katsomossa istunut Donskoi kuulemma rupesi Lehdon agentiksi ja aikoo neuvotella kymmenen vuoden sopimuksen hänelle Kärppiin.

KalPan kuuden ottelun mittainen tappioputki katkesi harmittavasti lähes täyden kotikatsomon edessä. Tuokkola tuskailikin omien saamattomuutta, mutta nosti katseensa jo kohti lauantaista JYP-peliä.

– Tuskin tässä kohtaa kautta mikään joukkue on vielä raikkaimmillaan, mutta tänään ei saatu mitään aikaan. Nyt katsotaan vaan kohti huomista ja Hipposta. Hieno ilta on varmasti luvassa, Tuokkola totesi.

Aravirta puolestaan hekumoi tärkeällä voitolla. Perjantaisten suoritusten jatkuessa oululaisten sarjasijoitus tulee taatusti kohenemaan.

– Pidimme hienosti keskialueen tukossa. Joukkue sitoutui hienosti. Maalivahti selvisi hyvin KalPan painostuksessa. Nämä olivat meille todella isot kolme pistettä, kiitos siitä joukkueelle.

– Kolmen tappion jälkeen saimme kaadettua sarjajohtajan vieraissa. KalPallakaan ei aina kulje ja näitä ylä- ja alamäkiä tulee joka joukkueelle. Tämä joukkue on kuitenkin nyt todella kärppäläisempi ja taistelevampi kuin viime kaudella. Juuri kaikkia niitä elementtejä, mitä joukkueurheilussa tarvitaan, Aravirta hehkutti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle