Jatkuuko vai katkeaako?

LIIGA / Ennakko
Putkia on itse kenelläkin aina toisinaan päällä, mutta nyt kyse on voitto- tai tappioputken kohtalosta. KalPa on voittanut jo kuusi edellistä otteluaan ja vieraaksi saapuva Kärpät on ottanut turkkiinsa kolmesti peräkkäin. Kuopiossa ei paheksuttaisi putken venähtämistä ollenkaan, mutta oululaiset haluavat jo varmasti nykymenon loppuvan.

Kuntokäyrät

Kuten edellä jo mainittiin, KalPalla menee lujaa. Tuomas Tuokkolan johtama joukkio on ollut jo parin kierroksen ajan sarjakärjessä. Tiistaina kuopiolaiset kävivät hakemassa pisteet Hakametsästä. Ilves kaatui tosin vasta erittäin nihkeän esityksen jälkeen. Matti Koistinen ampui ottelun ainoan maalin.

Kärpät löytää sarjataulukon viidenneltä sijalta. Edellisessä ottelussa IFK kävi näyttämässä Raksilassa maalinteon mallia. Kärpät pyristeli ottelussa loppuun asti mukana, mutta ei mahtanut lopulta helsinkiläisvieraille mitään ja taipui 3-6.

Ratkaisun paikat

KalPa pyrkii hyödyntämään parempaa liikettään Kärppiä vastaan. Edellisessä ottelussa Ilvestä vastaan kilpipaidat olivat tällä osa-alueella pahasti hukassa, mutta kotiottelun ja huonon edellisen pelin luulisi sytyttävän joukkueen jälleen normaalille tasolleen.

Vierasjoukkue tuskin kaatuu maalivahtipeliin. Ville Hostikka on yllättänyt alkukauden aikana monen kriitikon ja on pitänyt oululaisia pisteen syrjässä kiinni monessa ottelussa. Kärpille tapahtuu otteluiden aikana monia puolustuspään virheitä, mutta näätäeläinten onneksi Hostikka on kyennyt paikkaamaan näitä.


Ohtamaalla on vakaa aikomus iskeä maali myös perjantaina.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

KalPan erikoistilannepelaaminen ei ole kovin kaksista tällä hetkellä. Joukkue tarvitsee paljon terävyyttä varsinkin ylivoimaan, jotta pakkopelitilanteita voidaan hyödyntää paremmalla prosentilla.

Kärppien hyökkäyskaluston nimilista on huikea, mutta monen pelaajan ”parasta ennen”-päiväys on mennyt jo hyvän aikaa sitten umpeen. Potentiaalia toki on edelleen valtavasti, mutta Hannu Aravirta ei tunnu saavan näistä parasta irti. Lahjakkaat, nuoret pelaajat ansaitsisivat enemmän peliaikaa.

Kokoonpanot

Kummassakin joukkueessa on sellainen tilanne, että valmentajat eivät varmasti pahastuisi vaikka pelaajat olisivat terveemmässä kunnossa. Kärppien miehistössä tervehtymisiä on jo aiemmin viikolla tapahtunutkin. KalPa-otteluun paluun tekevät Julius Junttila ja Mikko Lehtonen, ja heidän paluunsa onkin erittäin tervetullutta. Sivussa ovat yhä Ville Mäntymaa ja Oscar Eklund

Kotijoukkueen kokoonpanosta sivussa ovat yhä Sami Kapanen ja Jussi Timonen. Ryan Lannon ehti jo palata kylkivammansa jälkeen kehiin, mutta on ollut sivussa kaksi edellistä ottelua. Myös Tommi Miettinen huilasi tiistaina, mutta on perjantaina kokoonpanossa. Tommi Jokinen parantelee vielä vammojaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 2 4 6
2.Sakari Salminen 2 2 4
3.Jasse Ikonen 0 3 3
4.Jyri Junnila 0 3 3
5.Matti Koistinen 2 0 2
Kärpät M S P
1.Miikka Salomäki 4 2 6
2.Joonas Donskoi 2 3 5
3.Jari Viuhkola 0 4 4
4.Juho Keränen 4 0 4
5.Ivan Huml 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle