Alavireisten kärkitaisto

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät ja Kuopion KalPa ovat aloittaneet kautensa mainiosti. Edellisissä ottelussaan kumpikin joukkue tosin sukelsi, kun Kärpät jäi ensimmäistä kertaa pisteittä ja KalPa koki avaustappionsa.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Kärppien alkukausi on sujunut jopa odotuksia paremmin. Harjoitusottelut eivät paljon luvanneet, mutta runkosarjan avauskierroksilla pisteitä on kertynyt mukavasti. Kuudesta ensimmäisestä ottelustaan joukkue on pystynyt voittamaan neljä.

Keskiviikon taisto Bluesia vastaan oli kuitenkin oululaisilta tähän asti pohjanoteeraus. Espoolaiset olivat kamppailussa kiistatta parempia, eikä Kärppien peli ottanut kulkeakseen. Alkukaudella Kärppien paketti on ollut ihan hyvin kasassa, joskaan tehoja ei ole tullut sieltä, mistä niitä odotetaan.

Vierailija KalPan startti on ollut vielä väkevämpi. Neljästä ensimmäisestä kamppailustaan kuopiolaiset kairasivat kaikista täydet kolme pistettä.

Trendiin tuli kuitenkin muutos tiistaina. Silloinkin joukkueen tilanne näytti vielä ensimmäisellä erätauolla hyvältä, kun KalPa johti Ässiä vastaan. Toisessa erässä kuopiolaiset jäivät kuitenkin pahasti jyrän alle. Kamppailun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta saakka, kunnes porilaisten sankarina oli Aki Uusikartano.


Juha-Pekka Haatajan pistetahti ei ole vielä ollut kehuttava.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Kummallakin joukkueella on edellisten kamppailujen jälkeen varmasti palava halu palata voittojen tielle. Heikompi vire täytyy jättää taakse, ja palata jälleen voittoja tuovaan iskuun.

Ottelun ratkaisun kannalta on vaikea olla korostamatta KalPa-vahti Ari Ahosta, joka on ollut kenties koko sarjan kuumin pelaaja. Kovin paljon huonommaksi ei jää Kärppien Ville Hostikka, joka on vastannut mainiosti kohtaamiinsa epäilyihin. Näiden veijareiden taisto onkin mielenkiintoinen ottelu pelin sisällä.

Voittoja keränneiden joukkueiden pelissä on yksi selvä ero. KalPan ylivoima toimii, Kärppien ei toimi. Vieraiden ylivoiman onnistumisprosentti on mukavahko 19,23, kun taas oululaisten hävettävän huono 3,13, jolla Kärpät pitää tilastossa perää.

Selvä ero joukkueiden välillä on myös profiilipelaajien tehoissa. KalPan kokeneet taiturit Sami Kapasen johdolla ovat pistäneet kiekkoa rysään mukavalla tahdilla. Kärppien puolella maalinteosta ovat vastanneet lähinnä alempien kenttien pelaajat, ja esimerkiksi ykköskentäksi kaavailtu Joonas Donskoi-Jari Viuhkola-Juha-Pekka Haataja on ollut todella vaisu.

Kokoonpanot

Kärpät koki keskiviikkona tappion lisäksi toisen pahan kolauksen, kun kiekollisessa pelissä tärkeässä roolissa oleva pakki Oscar Eklund joutui useamman viikon sairauslomalle. Hänen tilalleen Kärpät nostaa Juho Jokisen, joka ei tätä ruutua pysty täyttämään kuin korkeintaan omasta mielestään. Jokinen on ollut pitkään sivussa loukkaantumisten vuoksi, ja miehen kunto liigatasolla on täysi arvoitus.

Hyökkääjäosastolta tshekkisentteri Ivan Huml on kärsinyt nivusvaivoista, ja hänen pelikuntonsa on arvoitus.

KalPan terveystilanne on hyvä. Rymistelevä hyökkääjä Iiro Pakarinen on ollut sivussa, mutta hänkin on vähitellen palailemassa kehiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle