Matalamäki Tapparan ruoriin

LIIGA / Uutinen
Kaj Matalamäki on saanut pestin Tapparan päävalmentajaksi tämän kauden loppuun. Päävalmentajana viimeiset kaksi viikkoa toiminut Mikko Saarinen jatkaa kakkosena. Lisäksi valmennustiimiin otetaan puolustuspään asiantuntijaksi Pekka Marjamäki.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ja hallituksen puheenjohtaja Kai Miesmäki tiedottivat muutoksista Tappara-HPK-pelin jälkeen torstaina. Miesmäen mukaan asiassa on edetty niiden suunnitelmien mukaisesti, jotka laadittiin, kun Mika Saarinen sai lähteä päävalmentajan tehtävästä.

- Koko ajan olemme hakeneet ratkaisua. Olemme halunneet saada tähän parhaat voimavarat, jotka tässä tilanteessa ovat olleet mahdollisia. Olemme ratkaisuun erittäin tyytyväisiä, totesi Miesmäki.

Sitä, että Mikko Saarinen olisi jatkanut koko loppukauden seuran peräsimessä, olisi harkittu seurajohdon mukaan ainoastaan jos uutta valmentajaa ei olisi löytynyt. Etsintää on rajoittanut se, että luotsia on haettu ainoastaan loppukaudeksi. Sinänsä Mikko Saarisen otteisiin ja joukkueen positiivisempaan ilmeeseen on oltu Miesmäen mukaan seurassa tyytyväisiä, mutta päävalmentajaksi on haluttu kokeneempaa verta.

Matalamäki, 62, on toiminut Tapparassa päävalmentajana kaudella 1994-95, ja oli mukana valmennustiimissä myös loppukaudesta 1998-99. Viimeisin SM-liigapesti Matalamäellä oli Ässissä loppukaudesta 2001-02. Marjamäki, 57, puolestaan on kaikkien tuntema takavuosien maajoukkuepakki, joka toimi Tapparan kakkosvalmentajana 1996-97.

Uudet miehet aloittavat tehtävissään välittömästi. Kakkosvalmentajana väliajan toiminut Pauli Järvinen palaa aiempaan tehtäväänsä A-juniorien toisena valmentajana. Pelaajarintamalla Tapparalla ei tällä hetkellä ole tiedotettavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle